Advert
as

​"Erdemli Bir Gençliğin Yetişmesini Önemsiyoruz"

​

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Ömer Aşkın, Hazreti Muhammed'i tanıyan erdemli bir gençliğin yetişmesini önemsediklerini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde bu yıl 8’incisi düzenlenecek Siyer Sınavı'na her yerde olduğu gibi Bingöl’de de yoğun bir ilgi var.  Siyer Sınavı'na yoğun bir ilginin olduğunu söyleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Ömer Aşkın, Siyer sınavıyla, Muhammed’i olan erdemli bir gençliğin yetişmesini önemsediklerini söyledi. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 17 Şubat 2019 tarihinde Türkiye genelinde “O’nu Oku, O’nu Yaşa” temasıyla düzenlenecek olan Siyer Sınavı'na yoğun bir ilgi devam ediyor. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl’de de sınava olan ilginin bu yıl katlanarak devam ettiğini söyleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Ömer Aşkın,  Siyer Sınavı’na olan ilginin insanların Hazreti Muhammed’e olan sevgilerinin, gözler önüne serdiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. 

Aşkın, Türkiye genelinde bu yıl 8’incisi düzenlenecek Siyer Sınavı'na halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, Siyer Sınavı, hayat sınavında başarıya giden yolda güçlü bir azık olduğunu dile getirdi. 

Aşkın, “Peygamber Sevdalıları Vakfının her yıl şubat düzenlediği 'O’nu Oku O’nu Yaşa Ödüllü Siyer Sınavı' kayıtları başladı. 17 Şubat 2019 'da yapılacak olan sınav başvuru sürecinde bir dizi faaliyetlerde bulunan Vakfın Bingöl Temsilciliği, Üniversite ve okullarda kurdukları stantlar, şehrin işlek yerlerine astıkları brandalar, afiş ve el broşürleri ile halkımızın sınavdan haberdar olması ve katılıma olumlu etki yapması açısından tanıtım faaliyetlerimiz sürüyor.” dedi.

 

“Hazreti Muhammed’i tanıyan erdemli bir gençliğin yetişmesini önemsiyoruz” 

Eğitimcilere ve ebeveynlere çağrıda bulunan Aşkın, “Eğitimciler ve ebeveynler başta olmak üzere, sınavın ehemmiyetine binaen yönlendirme ve kayıt noktasında gayret ve seferberlik çağrısında bulunuyoruz. Bu konuda hemen hemen tüm okullarda sınav kayıt stantlarımız mevcut. Biz bu anlamda toplumda Peygamber ahlakının yaygınlaşması, sağlıklı bireylerin yetişmesi, gelecek neslin inşası ve en önemlisi de yarınlarımız olan, İslam’a hizmet edecek Muhammedi bir misyonu omuzlarında taşıyacak erdemli bir gençliğin yetişmesi adına yapılacak olan bu hayırlı sınavı önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Tüm insanlardan önce Hazreti Muhammed okunmalıdır” 

'O’nu Oku O’nu Yaşa Ödüllü Siyer Sınavı’nın önemine vurgu yapan Aşkın, “Siyer Sınavı, yüce Allah tarafından seçilip terbiye edilmiş, en güzel örnek olan Hazreti Muhammed’i (Sallallahu Aleyhi Vessellem) kalplere ve gönüllere nakşetme projesidir. Kitapların en üstünü Kur’an-ı Kerim olduğu gibi, insanların en hayırlısı da Hazreti Muhammed’dir.  Bu manada İslam Kur’an’dan ve Sünnetten öğrenilir. Nasıl ki su kaynağından içildiğinde lezzetli, saf ve berrak olduğu gibi, İslam’da kaynağından, yani Kur’an ve sünnetten öğrenildiğinde daha doğru ve kurtarıcı olur. Tüm kitaplardan önce Kur’an okunmalıdır, daha sonra Kur’an’ın gölgesinde yazılan kitaplar okunmalıdır. Tüm insanlardan önce hazreti Muhammed okunmalıdır, daha sonra diğer insanlar ise ona benzediği ölçüde değer verilip okunmalıdır. En güzel olanı tanıma ve tanıtma, en güzeli okuma ve okutma ve okuduğumuzu hayatımızda tatbik etme adına siyer sınavı hidayet yolunda maddi ve manevi başarılara götüren bir azıktır. Bu şuur ve bilinç ile tüm halkımızı bu hayırlı sınava katılması istiyoruz.”  diye konuştu.

 

Aşkın, son olarak sınavla ilgili başvuru adresleri ve teknik detaylar ise şöyle sıraladı: 

 Sınava girecek adayların sorumlu olacakları Kitap Listesi şöyle;

 

1-Kategori 

Feyzullah Zerey'in En Güzel Örnek Hazreti Muhammed adlı kitabı; 

Bu kitapta Mucizelere yer verilmiş olup, Çocuklarda kişilik oluşumu, rol model alma konusunda fıtrata doğru sağlıklı bir yönlendirme var. Bu anlamda güzel bir kitap.

 

2- Kategori 

Mehmet Ali Gönül’ün Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) adlı kitabı; 

Bu kitapta Efendimiz (as)’ın güzel ahlakı ve kişiliği ön planda tutulmuş olup, Hz. Aişe (Radiallahu Anhum) annemizin Resulullah’ın ahlakını soranlara verdiği cevap olan “yürüyen Kuran” tasvirînin en güzel şekilde işlendiği bir esere yer verilmiş.

 

3- Kategori 

İdris Şimşek’in Hz. Muhammed’i (S.A.V.) Tanımak adlı kitabı; 

Bu kitapta Peygamberimizi daha yakından tanımak adına pasajlara yer verilmiştir. Risalet ile alakalı ayrıntılara yer verilen kitapta Risalet, Ümmet ve Biat kavramları ele alınmıştır. Risalet’in anlaşılması, Peygamberin ümmetine düşkünlüğü ve Ümmetin Resule biati ele alınmıştır.

 

4- kategori 

 Hüseyin Yıldız’ın Resul-i Ekrem adlı kitabı:

Bu kitapta artık öğrendiklerimizi yaşama, Ashabı Kiramı örnek alma yolunda fedakârlıklarda bulunma ve Resulullah’ın çağrısına lebbeyk deyip yüce İslam davasını sahiplenme ve tebliğ etme yolunda güzel bir eser diyebiliriz.

 

Dereceye girecek olan adayların ödüllerinin kategorilerine göre dağılımı, ise şöyle; 

"Birinci kategori ödülleri: Dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, kol saati, sırt çantası, eşarp veya futbol topu ve satranç takımı. 

İkinci kategori ödülleri: Dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, kol saati, kitap seti, sırt çantası, flaş bellek (16 GB), eşarp veya futbol topu. 

Üçüncü kategori ödülleri: Dizüstü bilgisayar, tam altın, tablet, kol saati, sırt çantası, kitap seti ve flaş bellek (16 GB).

Dördüncü kategori ödülleri: 5 kişiye umre ödülü, dizüstü bilgisayar, yarım altın, çeyrek altın, Powerbank (taşınabilir şarj cihazı) ve kitap seti. Sınava başvuru nasıl yapılır? 

Bingöl merkez ve ilçelerinde de sınav yapacağı belirtilen açıklamada; sınava müracaat etmek isteyenlerin Peygamber Sevdalıları Vakfı sitesinde başvuru merkezlerinin olduğu belirtildi. Son olarak sınavla ilgili tüm gelişmeler ve ayrıntıların http://www.peygambersevdalilari.com ve http://www.siyersinavi.com web sayfasında yayınlanacağı bilgisini paylaşıldı.”

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum