Advert
as

FKA Mali Destek Programı Açıklandı

FKA Mali Destek Programı Açıklandı

Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programını başlattı.  

Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 Bölgesinde bulunan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla,  Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programı'nı başlattı. 

31 Aralık 2018 itibariyle başlayan programla ilgili açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreter Vekili Abdulvahap Yoğunlu, bölgede endüstriyel üretimin güçlenmesi ve katma değerin artırılması için üretim yapacak yeni işletme yatırımlarının hayata geçirilmesin hedeflendiğini söyledi.

 

“Desteklenecek projeler için tahsis edilen miktar 16 milyon TL’dir”

Yoğunlu, "Bunun yanı sıra mevcut işletmelerin modernizasyonu ile tasarım ve ürün geliştirme yetenekleri ile üretim kapasitesinin ve istihdamın artırılmasının da amaçlandığını" ifade ederek, program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen miktarın ise 16 milyon TL olduğunu belirtti. 

Desteklenecek projelerle bölgeye yaklaşık 32 Milyon TL'lik yatırımın gerçekleştirilmesini öngördüklerini söyleyen Yoğunlu, her bir başvuru için verilecek toplam destek miktarının ise asgari 100 bin TL, azami ise 800 bin TL olabileceğini dile getirdi. 

Yoğunlu, Endüstriyel Gelişim Mali Destek Programının TRB1 Bölgesinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'ye hayırlı olması temennisinde bulunarak programlara başvuru kabulünün 07 Ocak- 22 Mart 2019 tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilebileceğini söyledi. 

Ayrıca, programlara ilişkin detaylı bilgiye ve rehberlere ise kurumun resmi internet sitesi olan www.fka.gov.tr adresinden ulaşılabileceği belirtildi. (İLKHA)

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum