Advert
as

Vali Ekinci,”Hepimiz Birer Engelli Adayıyız”

Vali Ekinci,”Hepimiz Birer Engelli Adayıyız”

Vali Kadir Ekinci, 07 – 14 Ocak Beyaz Baston Körler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Ekinci; “Her birimiz görme engeli dahil, birer engelli adayıyız.” dedi.

07 – 14 Ocak Beyaz Baston Körler Haftası nedeniyle Vali Kadir Ekinci, bir mesaj yayımladı. 

Vali Ekinci yayınladığı mesajda;”Hiçbir insan engelli olmayı kendi iradesi ile tercih etmez. Diğer yandan hayatın gerçekliği içinde, üzüntü, sevinç, acı ve tatlı hatıralar insan ömrünün kaçınılmaz gerçekleridir. Bu bakımdan her birimiz görme engeli dahil, birer engelli adayıyız.

 

Bundan dolayı, büyük bir sabır örnekliği ile hayatlarını devam ettiren bu kardeşlerimize karşı duyarlı olmak ve onların durumunu değişmez bir gündem bilinciyle takip etmek hepimizin ortak sorumluluğudur. 

Giderek karmaşıklaşan ve farklı sorunlarla hemen herkesin durumundan yakındığı bir dünyada engelli vatandaşlarımızı için ekonomik şartlar, iş hayatı ve günlük aktiviteler daha daha yorucu ve yıpratıcıdır. 

İnsanı merkeze alan bir yönetim anlayışı ile rengine, diline, ırk ve cinsiyetine bakmaksızın toplumu oluşturan tüm fertler için ahlakın adaletin yüceltilmesi, eşit hak ve imkanların sağlanması hem kadim kültürümüzün hem de sosyal devlet olmanın bir gereğidir. 

Hem kamu kurum ve kuruluşlarımız hem de yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz bu konudaki yasal görevlerini yerine getiriyorlar ve inşallah getirmeye de devam edeceklerdir. 

Ancak asıl önemli olan, toplumda engellileri anlamaya dönük bilinç ve hassasiyetin sahici bir davranışa dönüşmesidir. Sosyal hayatın tüm katmanlarında engellileri önceleyen tedbirlerin alınması ve titizlikle takip edilmesidir. 

Bu açıdan bakıldığında, özellikle son yıllarda görme engelli kardeşlerimizi  farklı etkinliklerin içerisinde üreten, pazarlayan, spor yapan, dereceler kazanan, akademik başarılarla öne çıkan, kendine yeter duruma gelen noktalarda görmek geleceğe ilişkin umutlarımızı artırmaktadır. 

İnanıyorum ki, büyüme ve gelişmeyle birlikte, özellikle eğitim alanında yükselmeyi başararak, evrensel değerlere ve insan haklarına saygı anlayışını benimsediğimiz ve engelli insanlarımızın sorunlarına daha duyarlı yaklaştığımız oranda, toplumsal dayanışma ve barış, huzur ve mutluluk atmosferimiz daha kalıcı ve kuşatıcı olacaktır. 

Tüm bu düşüncelerle görme engelli vatandaşlarımızın Beyaz Baston Körler Haftası`nı kutluyor, yaşamlarında kolaylıklar diliyor ve en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum