Advert
as

'Medeniyet Fikri ve Eğitim Tasavvuru'

'Medeniyet Fikri ve Eğitim Tasavvuru'

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesi tarafından 'Medeniyet Fikri ve Eğitim Tasavvuru' temalı konferans düzenlendi.

 

 

 

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesi tarafından 'Medeniyet Fikri ve Eğitim Tasavvuru' temalı konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Yusuf Kaplan katıldı.

 

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen progarma Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger'in yanı sıra Kamu Kurum ve kuruluş amirleri ile STK temsilcileri, sendika yönetici ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Yunus Kava'nın açılış konuşmasının ardından Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Yusuf Kaplan bir konuşma yaptı.

 

Batılıların İslam dünyasını yıpratmak için projeler geliştirdiğini, buna karşın İslam dünyasının yaşanan bu olaya seyirci kaldığını belirten Kaplan, “Aklımıza böyle bir sual gelebilir. Neden batılılar proje geliştirip İslam dünyası üzerinde uyguluyor. Çünkü biz yokuz, biz tarihten çekildik. Biz, tarih yapan aktörden, tarihte tatil yapan figürana dönüştük.” dedi.

 

Yakın tarihte yaşanan gelişmelere değinen Kaplan, “19. yüzyılda birinci ve ikinci endüstri devrimini İngilizler yaptı. Üçüncüsünü ise Yahudiler yaptı. ABD'yi, Yahudiler ile birlikte İngilizler kurdu. 2. Dünya savaşına kadar İngilizler ABD üzerindeki haklarını korudular. 2. Dünya savaşından sonra ise Yahudiler İngilizleri ABD'den kovdu. Silah sanayisi, Silikon Vadisi gibi ABD'deki tüm güçleri Yahudiler ele geçirdi. Yahudilerin ABD'deki hâkimiyeti, dünya üzerindeki hâkimiyeti demektir.” diye konuştu.

 

 

Türkiye'de, tarih bilinci linç edilen bir neslin yetiştirildiğini belirten Kaplan, “İslam dünyasının bizim bin yıldır geliştirdiğimiz, kurduğumuz düzeni vahhabilik üzerinden çökertenler İngilizlerdir. Bin yıldır ehlisünnet üzerine kurduğumuz bir seviye mevcut. Bu düzeni ayakta tutmakta kilit rolü Kürtler oluşturdu.”  ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum