Advert
as

Solhanlı Eğitimciler için Anlamlı Çalışma

Solhanlı Eğitimciler için Anlamlı Çalışma

Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görevli Öğretmen Onur Çelik, ilçemizde görev yapmış bütün öğretmen ve eğitimcilerin meslekleri hakkındaki düşünceleri, bakış açıları ve öğretmenlik mesleğinde yaşanmış olayları ele alan kitap çalışmasına başladı.

İlçemizde görev yapmış bütün öğretmen ve eğitimcilerin meslekleri hakkındaki düşünceleri, bakış açıları ve öğretmenlik mesleğinde yaşanmış olayları ele alan kitap çalışması Kaymakam Fatih Okumuş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz tarafından anlamlı ve değerli bir proje olarak öngörülen “Solhan'daki Eğitimciler ve Öğretmenler” projesi hayata geçirildi.

 

“Solhan'daki Eğitimciler ve Öğretmenler” adlı proje, Proje Koordinatörü Onur Çelik tarafından İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz makamlarında ziyaret edilip proje hakkında bilgi aktarıldı. 

Olumlu geçen ziyaret akabinde Kaymakamı Fatih Okumuş,“Öğretmenin niteliğine ilişkin yapılan bu proje kapsamında her türlü takdirin üzerinde bir gayretin eserini görüyoruz. Proje sonunda ortaya çıkan kalıcı eser olan kitap ile bu çalışma ve hamle ölümsüz olacaktır.  “En kötü mürekkep, en iyi hafızadan evladır” sözünün hayat bulacağı yazılı bir metin kalması oldukça değerlidir. Nihayet bu çalışmadan elde edilen kaynak çok anlamlı bir yere tahsis olunarak da muhteşem bir iş başarılmış olacaktır.” dedi 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz ise, İlçemizde başlatılan Solhan’daki Öğretmenler ve Eğitimciler projesinin çok anlamlı bir proje olduğunu,  bu projeye değerli meslektaşlarımın katılımda bulanmaları gerektiğini belirti. 

Proje sonucunda elde edilen bütün gelirlerin yetim ve öksüz öğrencilere verileceğini söyleyen Proje Koordinatörü Onur Çelik, “Bingöl’ün küçük şirin ilçesi olan Solhan’daki eğitimciler ve öğretmenlerin bir arada bulunduğu bir biyografi, anı ve öykü kitap çalışmasıdır. Projede; Emekli Öğretmenler, Solhan’da görev yapmış eğitimci ve öğretmenler, Solhan’da görev yapan bütün öğretmenlerin ve eğitimcilerin fotoğrafı,  otobiyografisi, öğretmenlik mesleği hakkındaki düşünceleri, öğretmenlik mesleğine bakış açısı ve öğretmenlik mesleğinde yaşanmış iki ya da üç hikâyeden bahsedilmektedir.

Projenin tüm maddi giderleri yerel sponsorlardan ve projeye sponsor olan gönüllü kişilerden karşılanıp elde edilen bütün maddi gelirlerin ise yetim ve öksüz öğrencilere verileceği bizi mutlu edecektir. Amacımız Toplumun mimarı olan öğretmenlerin ve eğitime gönül verenlerin geleceğe eser bırakması, Öğretmenlik mesleğinin kutsallığını insanlara aktarabilmek, kelimelerin kifayetsiz kaldığı öğretmenlik mesleğine bir nebze de olsa kifayet katabilmek, Gerçek hayatta yaşanmış öğretmenlik anılarının tarihte kaybolmamasını sağlayarak, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamaktır. Solhan’daki öğretmenleri ve eğitimcileri bir arada bulundurmak. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığını insanlara aktarabilmek.  Eğitimci ve öğretmelerin tecrübelerinin kalıcı bir eser olmasını sağlamanın faydalı olacağını düşünerek yazılmış bir projedir. Projemize katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunarım.” İfadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum