Advert
as

Gazeteciler Cemiyetine ‘10 Ocak’ Ziyaretleri

Gazeteciler Cemiyetine ‘10 Ocak’ Ziyaretleri

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti’ne ‘ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi.

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti’ne ‘ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi. 

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Bingöl Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Burtaşkıray, Hüda Par İl Başkanı Orhan Açıkbaş, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Feyzi Kızıl ve İl Teşkilatı, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Erdal Arıkan,  ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Budak’ı makamında ziyaret ettiler. 

Cemiyet yönetim kurulu üyeleri ve üyelerinde hazır bulunduğu ziyaretlerde, gazetecileri ziyaret ederek günlerini kutlayan Vali Kadir Ekinci, “Emeğinize, gayretinize sağlık 7 gün 24 saat nihayetinde bir öz veriyle, gayretle bütün zorluklara rağmen arkadaşlarımız görev yapıyorlar.  Çok teşekkür ederiz. Gazetecilik hepinizin malumu olduğu üzere demokratik, hukuk devletinde olmazsa olmaz hakikatten çok önemli bir görev.  Özellikle vatandaşın doğru, tarafsız, objektif haberlere ulaşabilmesi ve ulaştığı haberleriyle kamuoyunun oluşması açısından da yaptığınız görev çok önemli. Kamuoyunun oluşması aynı zamanda devlet ile birey arasındaki ilişkiyi de tesis eden bizim de aynı zamanda yaptığımız işlerde hatamızı, eksiğimizi ya da iyi yapıp yapmadığımızı görmemizi sağlayan önemli bir unsur.  Vatandaşlara vermiş olduğunuz bu tarafsız hakikaten ilkeli yayınla birlikte, biz Bingöl adına teşekkür ediyoruz. Rabbim kazasız, belasız inşallah nice yıllar daha basınla hizmet etmeyi hepinize nasip etsin. Bu görevi yaparken, Bingöl adına özellikle sizlerden ricamız her zaman olduğu gibi toplumsal sorumluluğu her zaman aklınızda bulundurarak, Bingöl’ün hayrına olacağına inandığınız yapıcı haberlerin yapılmasında bize göre, Bingöl adına fayda vardır. Önemli bir görev icra ediyorsunuz, bu görev bizim için olmazsa olmaz bir görev. Benim gönlünde geçeni söyleyeyim, Bingöl’de bu kadar gazeteden ziyade bence gazeteler birleşerek çok daha güçlü bir şekilde,  2, 3 ve 4 gazete çatısı altında birleşip daha güçlü yola devam edilebilir. Güçlü yayıncılık anlayışına sahip çok daha etkili hale sokabilirsiniz. Bu şekil, hem maliyetleri düşürerek, daha fazla kazanmanıza kapı açacaktır diye düşünüyorum.”dedi.

 

“Gazeteciler Kamu Görevi Görüyor” 

Cemiyeti ziyaret eden Hüda Par İl Başkanı Orhan Açıkbaş, gazetecilerin kamu görevi gördüğünü belirterek, “ Basın emekçilerimiz kamu görevi görüyor. Toplumun haber almasını sağlayan çok önemli bir hizmet veriyorlar. Hüda Par olarak gazetecilerimizin gününü kutlar, başarılar dilerim.”dedi.

 

“Gazeteciler Çok Önemli Bir Kamusal Görev Yürütmektedirler” 

Gazetecileri ziyaret eden Ak Parti Bingöl İl Teşkilatı ve Ak Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Erdal Arıkan, gazetecilerin günlerini kutladı. Ziyarette konuşan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Erdal Arıkan, “ Kamuoyunun bilgilendirilmesi noktasında günün her saatinde çalışıyorlar. Değerli arkadaşları böyle görünce mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Yaz, kış, soğuk demeden gerçekten koşturan arkadaşlarımız, toplumun gerçekleşen olaylar karşısında bilgilendirilmesi, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerinin yansıtılmasını, çok önemli bir kamusal görev yürütmektedirler. Yerelde de gerçekten yine bu hizmetleri yaparken, gerçekten çok önemli bir köprü görevi görmektedirler. Bu çalışmaları yaparken bir taraftan da kültürel faaliyetlerin gelişmesi noktasında çok önemli katkı sağladıklarına inanıyorum. Basının ülkemiz ve ilimiz için gerçekten çok önemli bir görevi vardır. Onlara çok ciddi ihtiyacımız var. Yaptığımız her çalışmanın duyurulması nokrasında ciddi bir çabaları var. Bu vesileyle başta cemiyet başkanımız olmak üzere, görev yapan her bir arkadaşımızı yürekten kutluyorum.”dedi.

 

“Bingöl Basını Yapıcıdır” 

Gazetecileri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Bingöl basınının yapıcı rolünden ötürü teşekkür etti. Basının kamu görevi gördüğüne dikkat çeken Engin, “ Bingöl basını yapılan hizmetleri gören, halka duyuran ve memleketin faydasına olan her türlü hizmetin yanında olduğunu görüyoruz. Bingöl basını bizim için çok değerli. Bu vesileyle bütün gazeteci arkadaşlarımızın ‘ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar başarılar dilerim.”dedi.

 

“Basın Demokrasi için Önemli Bir Ölçüttür” 

Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Budak ise, “ Basın demokrasi için önemli bir ölçüttür, toplumunda bir aynasıdır. Sadece Bingöl özelinde basının yokluğunu düşündüğünüzde, bu kadar rahat yürüyen birçok işin çok zorlukla yürüyebileceğini basın yokluğuyla ancak şahit olabiliriz. Bugün itibariyle 60’a yakın üyemiz var. 2013 yılında değerli arkadaşımız Ömer Şanlı öncülüğünde bir araya gelerek cemiyetimizi kurduk. İlk başkanımız Ömer beydi, 2016 yılında yapılan seçimde bize nasip oldu. Zaman zaman bir araya gelerek dernek aracılığıyla derneğimiz aracılığıyla problemlerimizi çözmeye çalışıyoruz. Sahada aktif olan bütün arkadaşlarımız büyük bir çabayla bu memleket için ne yapabilirimin peşindedir. Bingöl basını her anlamda yapıcıdır. Ancak basın bir problemi gördüğünde de yazmakla mükelleftir. Sürekli herşey toz pembe değildir, problemlerin çözümü içinde gayret sarfediyoruz. Ziyaretler bizi ziyadesiyle memnun etti, tekrardan bütün arkadaşlarımızın gününü kutlar, başarılar dilerim.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum