Advert
as

"2023 Eğitim Vizyonu" Bingöl Çalıştayı Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "2023 Eğitim Vizyonu" Bingöl Çalıştayı yapıldı. Çalıştay’da konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Engin, hedeflerinin 2023 vizyon doğrultusunda Bingöl’ü geleceğe güçlü bir şekilde taşımak olduğunu söyledi.

Bingöl Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Çalıştaya, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen 2023 Eğitim Vizyonu hakkında düzenlenen Bingöl Çalıştayına katıldı.

Çalıştay’da konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, eğitim vizyonunun temel amacının çağın, geleceğin becerileriyle donanmış ve bilimsel faaliyetleri uğraş alanına taşıyan duyarlılık derecesi yüksek bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

2023 eğitim vizyonunda Türk Milli Eğitim Sistemi'nin nicelik ve erişimle ilgili sorunlarının birçoğunu geride bıraktığını aktaran Engin, gelecek dönemlerde ise nitelik devriminin gerçekleştirileceğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca planlanan dönüşümün 3 yıllık bir aşamayı içerdiğini belirten Engin, şöyle konuştu: "2018-2019 eğitim ve öğretim yılı, tasarım, simülasyon, öncü pilot uygulamaları ile yeniliklerin uygulanmasıyla başlayacaktır. Sonraki eğitim dönemlerinde ise ülke ölçekli pilot uygulamalar ve tasarımı biten eylemlerin uygulanmaları ve bazı eylemlerin etki analizlerinin yapılması sağlanacaktır. Amacımız 2023 vizyon hedefleri doğrultusunda ilimizi geleceğe güçlü bir şekilde taşımak, bu doğrultuda standartları yükseltilmiş öğrenme ortamlarında, heyecan ve azmi yenilenmiş eğitimcilerle yarınlarımıza güçlü bir gelecek hazırlamaktır."

Gelişen dünyada söz ve karar sahibi olan nesilleri yetiştirmek sorumluluğunu layıkıyla yerine hep beraber getireceklerini sözlerine ekleyen Engin, "Yarının kilometre taşlarını birlikte döşeyeceğiz" Konuşmasında, Hayalleri ve ufku sınırlarımızın çok ötesine taşan bir nesil için heyecan duyan eğitimin paydaşları olarak umutlu olduklarını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Engin, "Eğitim; zihin, ruh ve şahsiyet inşasıdır. 2023 Eğitim Vizyonunun hedeflediği şahsiyet profili; aklıselim, kalbi selim, zevkiselim bireylerdir. Bakanlığımızın belirlediği yol haritası doğrultusunda eğitim politikalarımızı planlarken her insanın kendini gerçekleştirme emelinden yola çıkıyoruz. Öğrencilerin yaradılıştan gelen kabiliyetleri çerçevesinde eğitim almalarını destekleyen, bir ufuk açarken aynı zamanda rehberlik eden, milli ve manevi değerlerin ışığında, bireyleri sevgide ve iyilikte birleştiren, ötelemeyen, kaynaştıran, çağın ve ülkemizin ihtiyaçlarına odaklı bir anlayışı kucaklıyoruz. Eğitim ailesinin tüm paydaşları olarak yarının kilometre taşlarını birlikte döşeyeceğiz. Kıymetli meslektaşlarım, biz birlikte çok güçlüyüz. Biz, birlikte yol almanın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Şanlı tarihimiz bunun en güzel örnekleri ile hepimizin göğsünü kabartıyor. Bu milletin evlatları için, taş üstüne taş koyan eğitimin tüm paydaşlarının bir arada, insicam ve işbirliği içinde olması büyük bir önem arz ediyor. 21. yüzyılda ülke olarak gelişmek ve bölgemize liderlik edebilmek için çağın becerileri ile donatılmış bireylere ihtiyaç olduğunu ifade eden Engin, "Bilgi, sonu gelmeyecek olan bir fetihtir. Biliyoruz ki milletimizin istikbali, bilgi kaynaklarıyla kurduğu ilişkinin niteliğine bağlıdır. Bu bağı güçlendirecek olan da eğitim sistemimizdir. 2023 Eğitim Vizyonu, eğitimin temel amaçlarından olan yaşam becerisi kazandırmayı bilhassa destekliyor. Okullarda açılacak beceri ve tasarım atölyeleri ile öğrencilerimiz yaparak ve yaşayarak öğrenirken, hayata katılma fırsatı bulacaklar. 2023 vizyonunu çıkış noktası insan ruhunun en büyük ideali olan kendini keşfetme ve gerçekleştirme arzusudur. Bu da demek oluyor ki evlatlarımızı akademik anlamda donanımlı kılarken ruhlarını da beslemeyi ihmal edemeyiz. Onlara umudu, ilhamı, sanatı, iyi insan olmanın gereğini de aşılamalıyız, Öğrencilerimizin gönül kapısını çalarken onlara aşkla geldiğimizi hissettireceğiz. Geçmişinden ilham alan ve ilimle hemhal olan vatanına, bayrağına sevdalı öğrencilerimiz, başarıları ile geleceği fethederken biz eğitimcilerde eserimizle gurur duyacağız. Kendi ile barışık, duyarlı, yardımsever mutlu çocuklar yetiştirmek de hepimizin en büyük başarısı olacaktır diyen Engin, Öğrencimizden, velimizden, okul aile birliği yöneticilerimize, öğretmenlerimize, okul ve il yöneticilerimize kadar bu Çalıştaya katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. 2023 Eğitim Çalıştayının başta Bingöl’ümüz olmak, üzere, bölgemize, ülkemize, hayırlı olmasını temenni ediyorum. Herkese başarılar diliyorum.'' dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum