Advert
as

Köylüler, Sıkıntılarının Giderilmesini İstiyor

Köylüler, Sıkıntılarının Giderilmesini İstiyor

Doğuyeli (Tutel) köyünde yaşayan vatandaşlar, yaz-kış yaşadıkları mağduriyetlerin yetkililer tarafından görülmesini ve giderilmesini istediler.

Doğuyeli köyünde ikamet eden vatandaşlar, çektikleri sıkıntıların giderilmesini istiyor. Köylerinde okul olmadığı için başka yerlerde okumak zorunda kalan Doğuyeli köyü sakinleri, kar nedeniyle ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ve kilometrelerce yol yürümek zorunda kaldıklarını söylediler. 

Köylerinin iskana tabi olmadığı gerekçesiyle hiçbir kamu hizmetini almadıklarını belirten köylüler, ihtiyaçlarını ilkel şartlarda karşıladıklarını söylediler. 

Köy dışında okuyan çocukların köye gelebilmeleri için kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan yolu kendi imkanlarıyla açmaya çalıştıklarını söyleyen köy sakinlerinden Naim Çiftçi, "Köy yolu kar nedeniyle kapalı olduğu için kendi imkanlarımızla okuldan gelen öğrencileri ve ev için lazım olan eşyaları sırtımızda kilometrelerce taşıyarak köye götüreceğiz. Karlı yolları aşmak için gördüğünüz gibi boynumuz da lekan var. Karın çok olduğu yerde ayaklarımıza takıp ilerliyoruz." dedi.

 

"Sesimizin duyulmasını istiyoruz" 

Doğuyeli köyünde 3 metre kadar kar yağdığını dile getiren Çiftçi, "Köy yolumuz açılmadı, kimse bizimle ilgilenmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halimizi yaşadığımız çileyi görürse ancak bize hizmet gelebilir. Şu an yanımızda öğrenciler var, ancak gece yarısına kadar ulaşabiliriz. Yolda tehlike var, çocukların ayakları donabilir. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Seçtiğimiz milletvekilleri mecliste hakkımızı savunacağına orada sadece oturuyorlar." ifadelerini kullandı.

 

"Tüm ihtiyaçlarımızı insan ve hayvan sırtında taşıyarak karşılıyoruz" 

Yaşadıkları mağduriyetleri sıralayan Çiftçi, "Doğuyeli köyümüzde elektrik, yol, su, imam ve okul gibi hizmetleri köyün iskana tabi olmadığı gerekçesiyle alamıyoruz. Tüm ihtiyaçlarımızı insan ve hayvan sırtında taşıyarak karşılıyoruz. İlkel bir yaşam sürdürüyoruz. Bizim köyümüzde değişen bir şey yok, hayat eskisi gibi ilkel olarak devam ediyor. 15 nüfuslu bir ailem var. Beslediğimiz birkaç keçi ile hayatımızı devam ettiriyoruz." diyerek köylerindeki sıkıntılara dikkat çekti.

 

"Kar nedeniyle köy yolumuz kapalı 5 saat küçük çocukları yürüteceğiz" 

Köy sakinlerinden Nizamettin Çiftçi’de "Kar nedeniyle köy yolumuz kapalı 5 saat küçük çocukları yürüteceğiz. Allah korusun, korkarım ki çocukların ayakları donsun. Halimizi yetkililer görsün." ifadelerini kullandı. 

Köylülerden Menduh Dayı’da yollarının kapalı olduğunu belirterek, "Öğrencilerin köye yetişmesi için çalışıyoruz. Zorlu bir yolculuk olacak hep böyle sıkıntılar yaşıyoruz. Devlet bize bakmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın durumuzdan haberi yok olsaydı bu durumda olmazdık. Yetkililer bize yardımcı olmasını istiyoruz." diye konuştu. 

Köy sakinlerinden Ekrem Yatağan ise köylülerin çektiği çileden siyasiler başta olmak üzere ve tüm ilçe yetkililerinin haberinin olduğunu ileri sürerek, "Bir haftadır söylüyoruz, anlatıyoruz, yolumuz kapalı öğrencilerimiz evlerine, köylerine gidecek ama yol açılmıyor. Bugün de kendi imkanlarıyla köye kadar yürüyecekler. Devletimizi seviyoruz, bunun karşılığında hizmet istiyoruz." dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum