Advert
as

2018 Yılında 478 Uyuşturucudan Gözaltına Alındı

2018 Yılında 478 Uyuşturucudan Gözaltına Alındı

Bingöl’de 2018 yılında uyuşturucuya yönelik 324 operasyonda 478 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 47'isinin tutuklandığını belirtildi.

Bingöl Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılında merkez ve ilçelerde yapılan 324 operasyonda 478 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 47'isinin tutuklandığını bildirdi. 

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin uyuşturucu madde tacirlerine yönelik 2018 yılında yaptığı operasyonları açıklandı. 

Bingöl'de 2018 yılında uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan çalışmalarda 478 şüphelinin gözaltına alındığı bunlardan 47'sinin ise tutuklandığı belirtildi. 

Açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan bu çalışmalarda 2017 yılına kıyasla uyuşturucu ile etkin mücadele kapsamında vuku bulan olay sayısının yüzde 55 ve yakalanan şahıs sayısının yüzde 49 arttığı görülmektedir. Bu olaylarda şüpheli şahısların ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda toplamda 267 Kg Esrar, 305 Kg Eroin, 684 adet Ecstacy Hap ve 3,5 Kilogram Metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir. İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan bu operasyonlarda 2017 yılına kıyasla uyuşturucu ile etkin mücadele kapsamında yakalanan Esrar maddesinde yüzde 64’lük bir artışın olduğu görülmektedir.” denildi. 

Yıl içerisinde uyuşturucuyla mücadele seminerlerinde 10 binden fazla vatandaşlın bilinçlendirildiği ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Yine bağımlılıkla mücadele kapsamında İlimiz Kalium AVM, Saat Kulesi Önü ve Bingöl Üniversitemiz başta olmak üzere 11 ayrı noktada ‘Bağımlılıkla Mücadele Standı’ açılmış ve bu stantlarda 6 bin 462 vatandaşımız bilinçlendirilmiştir. İlimizde sahipleri tarafından terk edildiği için zamanla harabeye dönüşerek çökme riski oluşan, halkın can ve mal güvenliğini tehdit etmenin yanı sıra Madde bağımlılarının kullandığı mekanlara dönüştüğü için toplumsal bir sorun haline gelen 15 metruk bina onarılmak suretiyle 85 bina ise yıkılmak suretiyle madde kullanımının önüne geçilmiştir." 

Açıklamanın devamında, “Bingöl Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde yapılan bu çalışmalarla ilimiz; 2018 yılında kendisi ile aynı statüde bulunan iller arasında kilogram bazlı yakalamalarda 2’nci genel sıralamada ise 4’ncü sırada yer almaktadır.” denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum