Advert
as

Umut Kervanı Yıllık Faaliyet Raporunu Açıkladı

Umut Kervanı Yıllık Faaliyet Raporunu Açıkladı

"Umutları Yeşerten Kervan " şiarıyla yola çıkan Solhan Umut Kervanı, ilçemizde 2018 yılında yaptığı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Solhan Umut Kervanı, ilçemizde 2018 yılında yaptığı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

 

Faaliyetler hakkında açıklama yapan Solhan Umut Kervanı," Yüce Rabbimizin inayeti ve yardımı ile hayırsever halkımızın destekleri ile yıllardır yardım çalışmalarını yürütmekteyiz. Bu anlamda hayırlı bir işe öncülük ettiğimizi, iyi bir çığır açtığımızı düşünüyoruz. Sivil toplum kuruluşu olarak amaçlarımızdan birisi olan fakirlik ile mücadele, hayırseverler aracılığı ile yardımlaşma ve muhtaç aileler ile dayanışma içinde olmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. 2018 yılı yardım çalışmaları kapsamında 144 aileye 10.495,00 lira değerinde gıda yardımı, 24 aileye 4.370,00 lira nakti yardım, 123 aileye 9.840,00 lira değerinde kırmızı et yardımı ve 9 aileye 1.920,00 lira değerinde 24 çift ayakkabı yardımı ve toplamda 300 aileye 26.625,00 değerinde muhtelif yardımlarda bulunduk. Bu çalışmamıza destek olan tüm hayırseverlere yardımların ulaştırılmasında katkısı olan üye ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Yüce Rabbim kendilerinden razı olsun. Zengin sınıfı arttıkça, fakirlikte artıyor. Aradaki farkı düşürmek için infak, sadaka ve zekat gibi hayırlı amellerin çoğaltılması lazım. Bela, hastalık, cimrilik gibi toplumsal afetler ancak sadaka vermekle ve dua almakla durdurabilir. Psikolojik hastalıkların tedavisinde iyilik ve yardımda bulunmanın yani daha düşük olanla empati kurmanın, moral ve motivasyon açısından faydası vardır. Bu saydıklarımız dünyevi yöne bakan tarafıdır. Kuşkusuz bunun ahirete bakan yönü de vardır. Ölmeden önce bize verilenle, rızayı ilahiyi kazanmak ve ahiret için yapılacak iyi bir yatırımdır. Yardımda bulunmak isteyen hayırseverler, derneğimize birebir ulaşabileceği gibi, sosyal medya ve telefon üzerinden de ulaşabilir. Hayırseverlerin desteği ile fakirlik yarasına merhem sürmek istiyoruz."denildi.

 

İrtibat - 05394218530 ile 05336161311

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum