Advert
as

“Görevimiz Bilinçli Bir Nesil Yetiştirmektir”

“Görevimiz Bilinçli Bir Nesil Yetiştirmektir”

Bingöl'de, Okul Müdürleri ile Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"nda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş,”Görevimiz Bilinçli Bir Nesil Yetiştirmektir.”dedi.

Bingöl'de merkez ilçede görev yapan okul müdürleri ile "Değerlendirme ve İstişare Toplantısı" yapıldı. Burada konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, eğitimin kalitesi için okul müdürlerine büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Çocuğun sırf sabah saat 08.00'de derse girip, öğlen ya da öğlenden sonra eve gittiği bir okul sistemini istemediklerini belirten Tokuş, sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verilmesi gerektiğini ifade ederek, bu noktada okul müdürlerinin görev ve sorumluklarını en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Tokuş, konuşmasında, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de yeni projeleri hayata geçireceğiz. AR-GE birimimizin hazırladığı projeleri okullarımızın sahiplenmesi gerekiyor. Bu projeler kâğıt üzerinde kalmamalı ve hassasiyetle yürütülmelidir. Ayrıca, idarecilerimiz, öğretmen, veli ve öğrenciyle sıkı diyaloglar kurmalıdır. İdareci, öğretmeni ile hemhal olmalı, onun sıkıntılarına çözüm bulmalıdır. Müdürlerimiz, öğretmenlerimizin belirli dönemlerde derslerine girerek onları denetleyebilir, eksikleri giderme noktasında onlara rehberlik edebilirler." diye konuştu.

Tokuş, "Bizim yegâne görevimiz, geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızı vatanına ve milletine bağlı bilinçli bir nesil yetiştirmektir. Hiç kimse bulunduğu makamın baki olduğunu düşünmesin ve temsil makamında olduğunu unutmasın. Vatandaşın, öğretmenin, öğrencinin sıkıntılarını giderme noktasında mesai kavramı gözetmeden gayret etsin." ifadelerini kullandı.

Toplantının son bölümünde, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri sorumluluk alanlarındaki plan, proje ve çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundular. Toplantı, okul müdürlerinin görüş, öneri ve taleplerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum