Advert
as

Solhan Belediyesi Tarafından Doğaya Yem Bırakıldı

Solhan Belediyesi Tarafından Doğaya Yem Bırakıldı

Solhan Belediyesi, zorlu kış şartlarından dolayı doğada yaşayan hayvanların aç kalmaması için ilçenin çeşitli bölgelerine yem bıraktı. Ayrıca belediye ilçede başıboş gezen at ve eşekler için hayvan barınağı tuttu.

Solhan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, zorlu geçen kış şartlarında doğada yaşayan hayvanların yaşamını devam ettirebilmesi için doğaya yem bırakıldı.

Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, yaptığı açıklamada, belediye olarak kış şartlarında zeminin karla kaplı olması dolayısıyla hayvanların yem bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Kuş ve kekliklerin aç kalmaması ve ölmemesi için belediye ekipleri tarafından çeşitli bölgelere yem bırakıldığını belirten Yıldız,”Havalar elverişsiz olduğu sürece yem dağıtımını yapmaya da devam edeceğiz. Kuş ve kekliklerin enerjilerini kaybetmemeleri ve güçsüz kalmalarını önlemek istiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımız da yemek atıklarını çöp yerine belirli yerlere koyarak onların beslenmesine yardımcı olmalılar.”dedi.

Başıboş hayvanlar için hayvan barınağı

İlçemizde yaz aylarında sahipleri tarafından yük taşıma işlerinde kullanılan at ve eşekler, kışın Solhan Belediyesi'nin koruması altına alınıyor.

Terk edilen at ve eşeklere hayvan barınağında bakıldığını söyleyen Başkan Yıldız,”Birçok at ve eşek kış aylarında sokağa terk ediliyor. Bu durumdaki at ve eşeklere kışın belediyemiz tarafından tutulan iki adet hayvan barınağında bakılmaktadır.”dedi.

Kış aylarında başıboş dolaşan at ve eşeklerin ihbar üzerine yetkililer tarafından hayvan barınağına teslim edildiğini ifade eden Başkan Yıldız,”Yaptığımız araştırmalarda at ve eşek sahiplerinin kış aylarında bu atlara masraf etmemek amacıyla terk ediliyor. Bunun için Halimepınar Mahallesi üst bölgesinde 2 adet hayvan barınağında 5 ton samanla 30 adet hayvana bakılmaktadır. Barınakta 1 personel çalışmaktadır.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum