Advert
as

2018 Yılında 980 Trafik Kazası Meydana Geldi

2018 Yılında 980 Trafik Kazası Meydana Geldi

Bingöl'de 2018 yılında 980 trafik kazası meydana gelirken, bu kazalara 878 kişi yaralandı, 11 kişi ise hayatını kaybetti.

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü verilerine göre 2018 yılında Polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik olaylarında, İl merkezi ve ilçelerinde 5 ölümlü, 466 yaralanmalı, 510 maddi hasarlı trafik kazası olmak üzere 980 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 878 kişi yaralandı, 11 kişi ise yaşamını yitirdi.

 

Konuyla ilgili Valilik yapılan açıklamada,  "2018 yılında Polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik olaylarında; İl merkezi ve ilçelerimizde trafik kazası ve sonuçlarıyla ilgili olarak; 5 ölümlü trafik kazası, 466 yaralanmalı trafik kazası, 510 maddi hasarlı trafik kazası olmak üzere toplamda 980 trafik kazasının olduğu görülmektedir. Meydana gelen bu kazalarda 878 vatandaşımız yaralanmış ve 11 vatandaşımız ise hayatını kaybetmiştir." denildi.

 

18 Bin 25 araç ve sürücüye cezai işlem uygulandığı belirtilen açıklamanın devamında, "Trafik güvenliğinde denetim faaliyetlerini etkin bir şekilde gerçekleştiren trafik ekiplerinin sürücülerde algılanan yakalanma riski duygusunun sürekli ve üst düzeyde tutulması amacıyla 50 bin 178 araç kontrol edilmiş, kontrol edilen araçlardan 5 bin 413 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır. Yine 12 bin 612 araç plakasına cezai işlem uygulanmış ve toplamda 18 bin 25 araç ve sürücüye cezai işlem uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.

 

Açıklamanın sonunda şunlar kaydedildi: "Alkol kullanımına bağlı meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesi amacıyla yapılan denetimlerde 65 araç sürücüsünün alkollü iken araç kullandığından, 2 araç sürücüsünün alkol ölçümü yaptırmadığından, bir araç sürücüsünün uyuşturucu ölçümü yaptırmadığından, 5 araç sürücüsünün 100 ceza puanı olması nedeniyle ve 3 araç sürücüsünün de farklı sebeplerle toplamda 76 araç sürücüsünün sürücü belgesine el konulmuştur. Ayrıca, çeşitli nedenlerden dolayı 440 araç trafikten men edilmiştir."

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum