Advert
as

Bingöl’de Zoonoz Eğitimleri Başladı

Bingöl’de Zoonoz Eğitimleri Başladı

Bingöl Üniversitesi tarafından, Tarım ve Orman il Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim ve ziraat mühendislerine hayvanlardan insanlara bulaşan zoonoz eğitimi verilmeye başlandı.

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında görevli veteriner hekim ve ziraat mühendislerine, “Hayvanlardan İnsanlara Bulaşan Zoonoz Hastalıklar ve Mücadele Yöntemleri” konularında eğitimler başladı.

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansına sunulan “Kurum Personellerinin Mesleki Gelişimlerinin Desteklenmesi” isimli Teknik Destek Projesi kapsamında Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doktor Hakan Keçeci tarafından Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde görevli veteriner hekim ve ziraat mühendislerine “Hayvanlardan İnsanlara Bulaşan Zoonoz Hastalıklar ve Mücadele Yöntemleri” konularında eğitimler başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır yaptığı açıklamada; “Fırat Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen beş günlük bu eğitimin; zoonozlara bağlı hayvancılıkta meydana gelen ürün kalitesi ve miktarındaki düşüşleri, ekonomik kayıpları ve toplumun en önemli protein kaynağı olan hayvansal gıdalara erişimde yaşanan güçlükleri azaltmada katkı sunacaktır. Zoonoz hastalıklar hayvanlardan insanlara hızla bulaşması ve bunlara bağlı ölümler meydana gelmesi nedeniyle gerek halk sağlığı ve gerekse hayvan sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu eğitim sayesinde zoonoz hastalıklarla mücadele konusunda Kurum personellerinde gerekli farkındalık oluşacak ve eğitimi alan personeller daha sonra sahada verecekleri eğitimlerle toplumsal farkındalığı arttıracaklardır.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum