Advert
as

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Uygulaması Yapıldı

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Uygulaması Yapıldı

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü YİBO Kavşağında uygulama yaptı.

Solhan İlçe Emniyet Müdürlüğü, YİBO Kavşağında trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla uygulama gerçekleştirdi. 

Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Fuat Panavur,”İçişleri Bakanlığımız tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmiştir. Bugün 12:00- 13:30 saatleri arasında Ülke genelinde İlimiz şehir merkezinde ve tüm ilçelerimizde yaya öncelikli trafik düzenin bilinci kazandırma etkinliği yapıldı. 

Kara yolları Trafik Kanununun 74'ncü maddesinde yapılan değişiklikle; “sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar.” hükmü getirilmiştir. 

Tüm sürücülerimizin yayalara karşı daha saygılı olup; geçiş önceliği vermesi trafik güvenliği açısından doğru davranış olacaktır. Belirtilen şartlar dahilinde yayalara geçiş önceliğinin verilmemesi durumunda araç sürücülerinin kusurlu olacağı unutulmamalıdır. 

Yaptığımız bu etkinliğin amacı tüm yol kullanıcılarına yaya öncelikli trafik düzeni bilinci kazandırmaktır. Yaya öncelikli trafik düzeni bilinci kazandırma etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyor.”dedi.



 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum