Advert
as

Ziraat Odası Başkanı Güven Tazeledi

Ziraat Odası Başkanı Güven Tazeledi

​Bingöl Ziraat Odası 24. Genel Kurul Toplantısı'nda mevcut başkan güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Ziraat Odası 24. Genel Kurul Toplantısı Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Mevcut başkan güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

BİNTSO toplantı salonunda sabah 10.00’da yapılan genel kurul toplantısında seçime tek listeyle giren mevcut başkan Mustafa Karaarslan, yeniden başkanlığa seçildi.

Divan seçimi ile başlayan programda oda faaliyetlerinin anlatan Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, “Merkez ve 7 ilçe olmak üzere toplam 13 bin 500 çiftçi üyemiz odamızda kayıtlıdır. 6 bin 500 üye çiftçimiz aktif olarak faaliyetleri sürdürmektedir.” dedi.

Oda olarak çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyerek çözüm ürettiklerini anlatan Karaarslan, borçsuz kurum oldukları için Türkiye Ziraat Odaları Birliğince şeref belgesi ve başarı plaketi ile ödüllendirildiklerini söyledi.

Çiftçilerin desteğiyle 2011 yılında Ziraat Odası Başkanlık görevine seçildiğini dile getiren Karaaslan, şunları söyledi:“8 yıldır bu görevi yapmaktayım, görevim esnasında tarım danışmanlarımla birlikte Tarım İl Müdürlüğümüz öncülüğünde köylerimizde çiftçi bilgilendirme toplantıları yapılmakta olup, bu toplantılarda çiftçilerimize tarım ve hayvancılık konusunda bilgiler sunmak çiftçilerimizden gelen taleplerini değerlendirilerek bu konuda çiftçilerimize destek olmak buda çiftçilerimizi çok memnun etmektedir.”

 “Odamıza 13 bin 500 çiftçi üyemiz kayıtlı”

Karaaslan, “Ziraat Odamızda merkez ve 7 ilçemiz dahil olmak üzere toplam 13 bin 500 Çiftçi üyemiz odamızda kayıtlıdır. 6 bin 500 üye çiftçimiz aktif olarak faaliyetleri sürdürmektedir. Odamızda 5510 Sayılı Bağ-Kur kanununa tabi 700 çiftçimiz tarım Bağ-Kurlu olarak kayıtları yapılmış olup, sigortaları devam etmektedir. Ayrıca Yedisu ilçesi ile Karlıova ilçeleri ilimizde hayli uzak olduğundan dolayı Karlıova ilçesinde Belediye Başkanı tarafında belediye hizmet binasında Odamıza bir yer verilmiş olup, haftanın  iki günü bir personelimizi göndererek oradaki çiftçilerimize yerinde hizmet vermektedir buda merkeze uzak olan bu ilçelerimizdeki çiftçilere oldukça kolaylık sağlamakta ve çok güzel olumlu geri dönüşler almaktayız imkanlarımız dahilinde diğer ilçeler içinde gerekli çalışmalarımız olacaktır.” dedi.

"3 ziraat danışmanı daha çalıştırılması planlamıştır"

Çiftçilere daha iyi hizmet verilmesi için Tarımsal Danışmanlık kapsamında Bakanlıkça belirlenen çiftçi adedince çiftçilere hizmet sunulduğunu ifade eden Karaaslan, "2019 yılında Odamıza 3 Ziraat Danışmanı daha çalıştırılması planlamıştır. Bu danışmanları da alırsak Çiftçilerimiz açısından daha verimli çalışmalar yapılacaktır.” şeklinde konuştu.     

Bingöllü çiftçilerin istekleri

Bingöllü çiftçilerin isteklerine de değinen Karaaslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Hedefimiz, Ziraat Odamız ile Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği, Koyun Keçi Birliği Arıcılar Birliği Başkanları ile yaptığımız çalışmalar sonucu Oda ve birliklerimize bir yer tahsisi için bakanımızdan aldığımız söz dâhilinde Düzağaçtaki Tarım İl Müdürlüğümüz kampüsünde 2 bin metrekare yer verilmiştir. Bu birliklerimizle ortaklaşa protokol yaparak ilkbaharda temeli atılacaktır. Bu nedenle Oda ve birliklerimizin sabit bir yerde olduğundan dolayı çiftçilerimize daha iyi hizmet verilecektir. Valiliğimizin oluru ile Belediyemizden uygun bir yer tahsisi yapılarak köylü pazarının kurulması. Talebimiz İlimizde yapılan toplulaştırma çalışmasında bazı eksikliklerin olduğunu bunları en kısa zamanda giderilmesi. Göynük ve Gayt sulama kanallarının tamamen tahrip olduklarını bunları kapalı sisteme dönüştürülmesi.  Talebimiz kırsal kesimde bulunan köylerimizde küçük ölçekli sulama göletlerin yapılması. Talebimiz olan tarıma elverişli olan mera alanlarının çiftçilerimize kiralayarak üretime dönüştürülmesini istiyoruz.”

Bingöl Ziraat Odası 24. Genel Kurul toplantısına, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, ESOB Başkanı Ali Bayram,  Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, Tarım Kredi Kooperatifleri İl Müdürü Suphi Çetkin ve Çiftçiler katıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum