Advert
as

İŞKUR Kuraları Çekildi

İŞKUR Kuraları Çekildi

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) bünyesinde Solhan genelinde istihdam edilecek 170 kişi için kura çekimi yapıldı.

 

Solhan ve Arakonak Beldesinde istihdam edilecek 170 kişi için Belediye Kültür merkezinde düzenlenen kura çekimi Kaymakam Fatih Okumuş huzurunda yapıldı.

 

İŞKUR tarafından Solhan Belediyesine 100, Solhan Kaymakamlığına 35, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne 15 ve Arakonak Belediyesine 20 işçi olmak üzere toplam 170 kişiden 74 kişi kuraya tabi olmadan kurumlar tarafından işe alınırken geriye kalan 96 kişi için kura çekildi.

 

Gerçekleştirilirken kura çekiminde başvuran adaylar büyük heyecan yaşadı. Yapılan kura çekiminde ismi çıkanlar sevinirken, ismi çıkmayanlar ise üzüntü yaşadı.

 

Kura çekimi sonrası açıklama yapan Kaymakam Fatih Okumuş,”Bingöl Valiliği, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Kaymakamlığımıza verilen talimatla 170 kişinin liste usulüyle tespit edilip, İŞKUR İl Müdürlüğüne gönderilmesi yönündeydi. Başvurular Belediyemize, Kaymakamlığımıza, Arakonak Belediyemize ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüze yapıldı. Bu kurumlarda çalışmak üzere 3.200 civarında vatandaşımız başvuru yaptı. Biz burada öncelikli kurumları toplayalım diye düşündük. Solhan Belediyesini, Milli Eğitim Müdürünü, Gençlik Spor Müdürünü, Arakonak Belediye Başkanını, Sağlık Müdürünü, İlçe Müftüsünü çağırdık, görüşlerini aldık. Kurum yetkilileri, ‘biz zaten çalıştırmakta olduğumuz veya bizimle çalışmaya yatkın olan veya ustalığı olan veya becerisi olan öteden beri hakkı olan gizli kişiler var’ dediler, her bir kurum bunu söyledi. Kurumlardan bize bazı isimler verildi. Bizde verilen kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında dosyası olup olmadığını, 3294 sayılı kanun kapsamında fakir olup olmadığını değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini ve listeyi onaylandıktan sonra ki bu rakam 70'leri buldu. 170 kişiden 74 kişide mutabık kaldık. Geriye kalan 96 kişiyi kura usulüyle belirledik. Yaklaşık 300 civarı vatandaş içerisinde ayrı ayrı kuralar çekildi. 50-60 kişi itirazları oldu. Biz bu itirazların hepsini aldık. En son perşembe günü bu itirazları da inceledikten sonra listeler İŞKUR İl Müdürlüğüne gönderilecek. En adaletli şekilde karar vermeye çalıştım. Hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum