Advert
as

Ticaret ve Sanayi Odası Solhanlı Esnaflarla Buluştu

Ticaret ve Sanayi Odası Solhanlı Esnaflarla Buluştu

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıda ilgili kurumlarca yapılacak hibe, teşvik ve destekler hakkında Solhanlı esnaflara bilgilendirme yapıldı.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin İslamoğlu öncülüğünde Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programda, Fırat Kalkınma Ajansı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İŞGEM, İŞKUR ve KOSGEB tarafından yapılacak hibe, teşvik ve desteklerle ilgili ilçe esnaflarına bilgilendirme yapıldı.

 

Düzenlenen programa Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Bingöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas, İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Ahmet Çibik, KOSGEB Müdürü Naci Özdemir, FKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, İŞKUR Şube Müdürü Feti Ahmet Gel, OSB Müdürü Nurullah Çiftçi, İŞGEM Müdürü Sedat Çiftçi, Bingöl TSO Genel Sekreteri Abdullah Duran ve ilçe esnafı katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas,”Öncelikle Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Fırat Kalkınma Ajansı, KOSGEB, İŞKUR, Bingöl Tarım İl Müdürlüğü, Sanayi Teknoloji Müdürlüğü ve Bingöl Ticaret Sanayi Odası Solhanlılarla buluşma toplantısına hoş geldiniz. Hepimizin birinci hedefi şüphesiz kurumlarımızı geleceğe taşımak. Bugün hem bölgesel, hem de küresel trendlerin göz önünde bulundurduğumuz bu hedefte ulaşmanın olmazsa olmazları olarak karşınıza inüvasyon kültürü, benimseme ve girişimcilik ruhu yerleştirme çıkıyor. Bingöl ilimiz, Solhan ilçemizin genç nüfusu fazladır. Bu nedenle genç girişimciler yetiştirilmesi ve sayısını artırılması gerekmektedir. Araştırma geliştirme kültürünün ilde artırılması inüvasyonu benimsemesi gerekmektedir. Araştırma geliştirme çalışmaları için Sanayi Teknoloji Bakanlığı özellikle kamu, üniversite, sanayi iş birliğini önemsemektedir. Bu üç kurumun bir araya gelmesi için proje yazma ve yürütmek çok önemli. Bugünkü toplantımızın kamunun vermiş olduğu destekleri siz sayın üyelerimize tanıtılması için burada toplanmış bulunmaktayız. Öncelikle Kalkınma Ajansının Kobilere yönelik mali destek programı, KOSGEB müdürlüğümüzün KOSGEB destek tanıtılması, İŞKUR personel destekleri, Tarım İl Müdürülüğü Tarım Kırsal Kalkınma konusundaki destekleri, son olarak Teknoloji İl Müdürlüğü, Fırat Kalkınma Ajansı, Bingöl Belediyesi,  Bingöl Ticaret Odası Avrupa birliğinin proje destek kapsamında kurulan Bingöl İş Merkezi tanıtılmasıyla sonuçlanacaktır. Değerli misafirler Bingöl Ticaret Sanayi Odası her ne kadar merkezde de olsa odamız ilçelerimize hitap etmektedir. Bu nedenle bugünkü programımızı Ticaret Sanayi açısından iyi konumda olan Solhan ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Solhan ilçemizin sorunlarını dinlemeye, teşvikler hakkında sizleri bilgilendirmek için buradayız. Solhan ilçemizde yönetim kurulunda yer alan üyemiz var. Bizim kapımız sizlere her zaman açıktır. Burada olmazsak sizlerin sorunlarınızı yönetim kurulu üyemize ileterek her zaman sorunlarınıza çözüm üretmek için sizlere öncülük etmeye hazırız. Bu programda katkılarından dolayı kurum amirlerime en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. Ayrıca bu programın mimarı olan değerli kardeşim yönetim kurulu üyemiz Sabahattin İslamoğlu’na şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum.”dedi.

 

İlçemizin yatırım konusunda avantajlı olduğunu belirten Kaymakam Fatih Okumuş,”Bu programın ilçemizde icra edilmesinde emeği geçen Sabahattin Bey başta olmak üzere BİNTSO’nun yönetim kurulu üyelerine, başkanına da teşekkür ediyorum. Solhan'ımız yatırım noktasında olsun, insan kaynakları noktasında olsun, alt yapı üst yapı, güvenlik ticaretin yatırımın sürdürülebildiği gerektirdiği, sermaye, ulaşım bütün noktalarda yatırım yapılabilirliği kriterlere sahiptir. Ben birçok memleket’te gördüm, yaşadım. Bulunduğumuz bölge itibariyle Solhan'da çok net bir şekilde pozitif ayrıştırma var. TRT kurdi'ye de dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştık. Yani Solhan 200 km'lik bir çemberde 20 bin nüfuslu işte köyleriyle beraber 35 bin civarı olan toplam nüfusuyla bu ölçekte, bu ulaşım avantajlarının, bu nitelikli insan kapasitesinin, bu alt yapının olduğu emsal bir Solhan bulmak çok mümkün değil. Ben Bingöl içinde söylüyorum. Belki Solhan'ın merkez nüfusu 50-60 bin olsaydı, 10 yıl içinde Bingöl'ü geçerdi. Bundan herhangi bir şüphem yok ama nüfusu 20 binde dolayında. Birçok konuda daha avantajlıdır.

Ben zor zamanlarda iş adamlarımızın, kurum yöneticilerimizin, siyasilerimizin ellerini değil gövdelerini taşın altına sokmaları gerektiğini düşünüyorum. Sıkıntının meydana geldiği durumlarda biz iş adamlarımızı, müteşebbislerimizi yanımızda görmeliyiz.”şeklinde konuştu.


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum