Advert
as

Cuma Hutbesi İşaret Diliyle Aktarıldı

Cuma Hutbesi İşaret Diliyle Aktarıldı

Bingöl merkez Ulu Camii'nde görevlilerin okuduğu Cuma hutbesi, işitme engelli vatandaşlara işaret diliyle aktarıldı.

Bingöl İl Müftülüğü tarafından işitme engellilerin de cuma hutbesini anlayabilmesi için hayata geçirilen uygulama ilk olarak, merkez Ulu Camii'nde başlatıldı.

Cuma namazı sonrasında konu hakkında konuşan Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç,  Bingöl'de bu hafta ilk defa müftülük olarak Merkez Ulu Camii'nde işitme engelliler için işaret dili ile hutbe aktarıldığını söyledi.

Genç, "Yaklaşık olarak 3 ay önce bu işi bilen Kur'an kursu hocamızın rehberliğinde ve öğretmenliğinde, 3'ü erkek, 20'si de bayan olmak üzere 23 katılımcıdan oluşan bir işaret dili kursu düzenledik. Bugün kursumuzu bitirdik.  Bugün camimizde de bunun nimetlerini tattık.  Kur'an kurslarımızda işaret dili ile Kur'an eğitimi ve benzeri eğitimlere devam edeceğiz. Eksikliklerimizi telafi etmeye devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimize borçlarımız var, bunu ifa etmeye devam edeceğiz." dedi.

"Engelli kardeşlerimizin yaşam alanlarındaki engelleri kaldırılacağız"

Engellilerin toplumdaki yaşam kalitelerini yükseltmek için gerekli tüm kolaylıkların sağlanması gerektiğini dile getiren Genç, "Engelli kardeşlerimiz birçok alanda mahrum bırakılmış. Sokakta unutulmuş. Görme ve işitme engellisi olan kardeşlerimiz eğitimde,  konferansta, camilerde, okullarda unutmuşuz. Zihinsel engelli kardeşlerimizi evlerine hapsetmişiz. Ortopedik engelli olan kardeşlerimizi rahat bir şekilde ibadetini, eğitimini, sokakta gezmesini, araçlara binmesini sağlayacak kolaylıklar sağlamamız lazım. Bugün olduğu gibi kardeşlerimizden özür dileyerek onların önündeki engelleri bir bir kaldırmaya devam edeceğiz inşallah."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum