Advert
as

Anadolu İmam Hatip Lisesi Birinci Oldu

Anadolu İmam Hatip Lisesi Birinci Oldu

Bingöl’de düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası Arapça Bilgi yarışmasında Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi il birincisi oldu.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen ve 7 İmam Hatip Lisesinin katıldığı Arapça Bilgi yarışmasında Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Arapça şiir okuma yarışmasında ikinci, Arapça metin (hikaye) canlandırma yarışmasında ise dördüncü oldu.

 

Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda saat 10.00’da gerçekleşen yarışmaya, Bingöl İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Orhan Buğrahan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

 

“Önemli olan Kur'an'ı anlamak ve en iyi şekilde yaşamaktır”

 

Yarışma öncesinde konuşan Bingöl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Buğrahan, “Bugün burada Arapça şiir ve bilgi yarışması yapılıyor. Bu yarışmalarda temel amaç, öğrencilerde öz güven kültürünü geliştirmek ve sosyal yönlerini geliştirmelerine katkı sağlamaktır. Söz konusu Arapça olunca durum biraz farklı oluyor. Bildiğiniz gibi Arapça Kur'an dilidir. Amacına uygun bir şekilde yarışma ya da etkinlikler yapılırsa her şeyden önce Kur'an dilini anlamak, yorumlamak ve ileri aşamada da Kur'anla yaşamayı ilke edinme anlayışının yerleşmesi açısından son derece önemlidir. Ben inanıyorum ki, öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz ve burada bulunan ailelerimiz çocuklarını bu şuurla yetiştirmişlerdir. Burada önemli olan Kur'an'ı anlamaktır ve en iyi şekilde yaşamaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Buğrahan’ın konuşmasından sonra Arapça Bilgi Yarışması'na geçildi. İki grup şeklinde yapılan yarışmada, iki grupta da ilk ikiye giren İHL’leri arasında final yarışması yapıldı.

 

Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi 120 puanla birinci

Yapılan final yarışması sonucunda, Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi 120 puanla birinci, Bingöl Merkez Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi 80 puanla ikici, yine aynı puana sahip Bingöl Merkez Rabia Hatun Anadolu İmam Hatip Lisesi 80 puanla üçüncü, Bingöl merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi 40 puanla dördüncü oldu.

 

Arapça Bilgi Yarışması'nda 120 puanla birinci olan Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi daha sonra Iğdır’da yapılacak bölge yarışmasında Bingöl’ü temsil edecek.

 

 

Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi, diğer iki kategorideki yarışmalarda ise Arapça şiir okuma yarışmasında ikinci, Arapça metin (hikaye) canlandırma yarışmasında ise dördüncü oldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum