Advert
as

“Binlerce Kişi Okuma-Yazma Öğrendi”

“Binlerce Kişi Okuma-Yazma Öğrendi”

Vali Kadir Ekinci, “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında, Bingöl’de 731 kurs açıldığını ve bu kurslarda yaklaşık 8 bin 100 vatandaşa okuma-yazma öğretildiğini söyledi.

Vali Kadir Ekinci,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında Mimar Sinan İlkokulunda açılan okuma yazma kursunu ziyaret etti.

Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Vali Ekinci, burada yaptığı açıklamada, "Bingöl’de 731 kurs açıldı ve bu kurslarda yaklaşık 8 bin 100 vatandaşa okuma -yazma öğretildi." dedi.

Ekinci şunları söyledi: “4 bin 42 kardeşimiz bu kursları başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazandı. Geriye kalan vatandaşlarımızın bir kısmı halen devam eden kurslarda okuma yazma eğitimi almaya devam ediyorlar. Henüz herhangi bir kursa başlamamış bin 800 civarındaki kardeşimizi de en kısa zamanda bu hizmetler ile buluşturmayı planlıyoruz. Amacımız ilimizde okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımızın kalmamasıdır. Programlarımızı bu yönde takip ediyoruz. Kadın erkek demeden bu hizmeti herkesin almasını istiyoruz. Bu konuda istekli ve gayretli vatandaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz inşallah. Şimdiden Allah mübarek etsin.”

Mimar Sinan İlkokulu dersliklerini ziyaret eden Vali Ekinci, sırasıyla, özel eğitim ve ana sınıfları derslikleri ve iş teknik atölyesini ziyaret etti. Ekinci, öğrencilerin çalışmalarını inceledi ve öğretmenlerden öğrencilerle ilgili uygulanan programlar hakkında bilgi aldı.

İş Teknik Atölyesi’ni de ziyaret eden Vali Ekinci, burada el emeği göz nuru eserleri inceleyerek kursiyerlere çalışmalarında başarılar diledi. Buradaki program, okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri ile çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum