Advert
as

İkinci El Araç Alım-Satımda "Belge" Zorunluluğu

İkinci El Araç Alım-Satımda

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan kişilerin satış müdürleri ve satış personeli için “Mesleki Yeterlilik Belgesi” zorunluluğu getirildiği belirtildi.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB MEYBEM ile imzalanan protokol kapsamında, galeri, showroom sahipleri ve çalışanları ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanlar için "Mesleki Yeterlilik Belgesi" hizmeti vermeye başladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere, İl Ticaret Müdürlükleri tarafından "Yetki Belgesi" verilmeyeceğini söyledi.

Ayas, “Noterler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyenlerin 'Alım-Satım İşlemlerini' kabul etmeyecektir. Belediyeler, mesleki yeterlilik belgesi ibraz etmeyen işletmelere 'Ruhsat' vermeyecektir. Mesleki Yeterlilik Belgesi alan işletmeler motosiklet, otomobil, arazi taşıtı, otobüs, kamyonet, kamyon ve lastik tekerlekli traktör niteliğindeki taşıtların alım satımını yapabilecektir. Alınacak Mesleki Yeterlilik Belgesi 5 yıl süreyle geçerli olacaktır. Mesleki yeterlilik belgesi yerine geçen başka bir belge bulunmamaktadır.” dedi.

Ayas, “Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4, Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5, Emlak Danışmanı Seviye 4, Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5, Servis Aracı Şoförü Seviye 3 ve Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyenlerin Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasına başvuru yapması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum