Advert
as

Kan Bağışında Rekor Kırıldı

Kan Bağışında Rekor Kırıldı

Solhan Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Tavz-Der ve Kızılay tarafından ilçemizde düzenlenen kan bağışı kampanyasında rekor kırılarak 136 Ünite kan toplandı.

Solhan Ziraat Bankası önünde kan bağışı kabul eden araca çok sayıda vatandaş, kan bağışında bulundu. 

Vatandaşlar tarafından Kızılay tarafından kurulan kan bağışı aracına yoğun ilgi gösterirken, 155 başvuru 19 ret ve 136 ünite toplam Kan bağışı yapıldı. Katılımcılar arasında onuncu kez kan bağışında bulunan Fırat Çabadak’a Bronz Madalya takdim edildi. 

Solhan Gençlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan, “136 ünite kan bağışı yapan Solhanlılara minnettarız. Bu gurur Solhanlılarındır. Bugün Tavz-Der ile ortaklaşa düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasında rekor kırıldı. Daha önce toplam 116 başvuru 103 bağış ve 13 ret bulunmaktaydı. Bugün ise 155 başvuru 19 ret ve 136 ünite toplam Kan bağışı yapıldı. Gençlik Spor Bakanlığımız tarafından Gönüllülük yılı ilan edilen 2019 yılının ilk büyük etkinliği olan #bizbittidemedenbitmez yoğun katılım sağladığı etkinliğimizde, kan bağışında bulunan bütün herkese teşekkür eder, sağlıklı bir hayat yaşamalarını dileriz.” dedi. 

Diyarbakır Kan Bağış Merkezi Kan Bağış Kazanım Uzmanı Süleyman Koç, “Perşembe günü Solhan ilçesinde yapılan kan bağış faaliyetinde tarihi rekor kırılarak 136 ünite kan bağışı alınmıştır. Kan bağış faaliyetinde bize destek olan Solhan Kaymakamı Sayın Fatih Okumuş’a, Solhan Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Zülfü Çalışkan’a, Tavz-Der Gençlik Komisyonu Başkanı Sayın Ferhat Güzel’e, Solhan İlçe Müftüsü Sayın Muharrem Dutar’a, İlçe Vaizi Osman Numanoğlu’na, Solhan Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Murat Döğer’e, Solhan Belediyesine, Sivil toplum kuruluşlarına ve tüm Solhan halkına teşekkürü bir borç biliriz. Sizler sayesinde hastanelerde umutla kan bekleyen hastaların mağduriyetleri azaldı.” İfadelerini kullandı.

 


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum