Advert
as

Avukat İshakoğlu,“Umarım Hak Yerini Bulacaktır”

Avukat İshakoğlu,“Umarım Hak Yerini Bulacaktır”

Kalehan Barajında işten çıkarılan Solhanlı 35 özel güvenlik görevlisinin ikinci duruşmaları gerçekleşti. Duruşma sonrası Avukat İshakoğlu,”Umarım hak yerini bulacaktır.”dedi.

Kalehan Barajında 15 Temmuz gecesi işten çıkarılan Solhanlı 35 özel güvenlik görevlisinin işe geri dönüş davasının ikinci duruşması Solhan Adliyesinde yapıldı.

 

Duruşma sonrası konu ile ilgili açıklama yapan Avukat Cevat İshakoğlu,”Kalehan Barajında özel güvenlik olarak çalışan 35 arkadaşımız 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece topluca işten çıkarılmışlardır. Güvenlikçi arkadaşlarımızı işten çıkaran işveren hukuka veya mantığa uygun hiçbir gerekçe sunamamıştır. Biz bu nedenle haksız işten çıkarmaya karşı Solhan Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde işe iade davalarımızı açtık. Onun öncesinde bazı arabuluculuk süreçleri vardı orda da işverenin uzlaşmaz tavrı devam ettiği için iş mahkemelik oldu. Şu an bugün mahkemenin ikinci duruşmasını yapmış olduk. Maalesef baraj tarafı vekilleri bu duruşmaya mazeret sunma suretiyle işin biraz daha uzamasına sebebiyet verdiler. Arkadaşlarımızın davadaki haklılığı tartışmaya götürülmeyecek kadar gerçek ve ortadadır. Bu sürecin güvenlikçi arkadaşlarımızın lehine sonuçlanacağına inanıyoruz. Umarım hak yerini bulacaktır.”dedi.

 

Davadan vazgeçmeyeceğini dile getiren mağdur Güvenlik Görevlisi Ömercan Çabadak,”15 Temmuz hain darbe girişiminde 35 güvenlik arkadaşımızla beraber bu bölgenin insanını istemiyoruz diyerek, kendi memleketimizde yapılan bir tesiste bizi kapı dışarı etmeleri neticesinde hukuki yollardan hakkımızı aramaya başladık. İkinci mahkememizdir ve mahkeme ertelendi. Bu haklı davamızdan vazgeçmeyeceğimizi, sonuna kadar sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum