Advert
as

Kadın Hastalıklarında Kapalı Ameliyat Dönemi

Kadın Hastalıklarında Kapalı Ameliyat Dönemi

Solhan Devlet Hastanesinde Laparoskopi cihazının alımıyla birlikte “Kapalı Ameliyat” yöntemi ile ameliyat yapılmaya başlandı.

Kadın hastalıkları cerrahi tedavilerinde uygulanan açık ameliyatların yerini, artık laparoskopik (kapalı) ameliyatların aldığını ifade eden Solhan Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İbrahim Anıl Kulaksız, laparoskopik yöntemin hastanın hızlı ve ağrısız bir iyileşme sürecine imkân sağladığını belirtti. 

Kadın hastalıklarında uygulanan laparoskopik cerrahiler hakkında bilgiler veren Op. Dr. İbrahim Anıl Kulaksız,”Solhan Devlet Hastanesinde 3'cü Laparoskopik kadın doğum ameliyatımızı yaptık. Önce yumurtalık çevresinde bir kist ve tüplü gasyonu yani tüpleri bağlanma ameliyatı yapmıştık ve bu seferde yumurtalık kisti gebelik isteyen bir hastamızda Ultrasonla yumurtalık kisti tespit etmiştik. Yumurtalık kistin kapalı yöntemle Laparoskopik yöntemle çıkardık. Laparoskopi hastalar için çok büyük bir konfor, çok daha çabuk iyileşme, yara yerinde enfeksiyon riski çok daha az, hastalar çok daha çabuk taburcu oluyor. Hastanede çok daha az kalıyorlar, çok daha çabuk işlerine dönebiliyorlar. Tüm Dünya'da artık Laparoskopik ameliyatları sıklaşmaya başlamıştır. Solhan Devlet Hastanesinde de Laparoskopik ameliyatlarımıza başladık. Daha önce genel cerrahlar Laparoskopi yapmış ama kadın doğum olarak ilk ameliyatımızı yaptık, 3'cü Laparoskopi ameliyatımızda bugün itibariyle yaptık. Hastamız gayet iyi, en kısa zamanda taburcu etmeyi planlıyoruz. Elimizden geldiğince bu tarz ameliyatları Laparoskopik yapmaya devam edeceğiz. Çünkü Laparoskopi dediğimiz gibi hastalar açısından büyük konfor, çabuk iyileşme, çabuk eve dönme, çabuk işe dönme, çabuk fiziksel aktivitelerini yerine getirebilme imkanı sağlıyor. Bu şekilde Laparoskopik ameliyatlarımıza devam etmek en büyük amacımızdır. Ekibimiz Anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı Uzm. Dr. Yaşar Cırdı, Ameliyathane Sorumlu hemşiresi Çiğdem Coşkun, Songül Bulut, Anestezi Teknikerleri Hacer Koşan, Leyla Acar Ameliyathane Personelleri Behçet Ateş, Ahmet Bilen olarak hastalarımıza en iyi imkanı sağlamak, en iyi tedavileri uygulamak amacıyla salı günleri planlanmış ameliyatlarımızı her an her zamanda acil ameliyatları gerçekleştirebilecek imkana sahibiz.”dedi. 

Hastanede hakkında genel bir değerlendirme yapan Başhekim Murat Döğer ise,”Hastanemize muayene için ortalama 11 bin hasta müracaat etmekte. Şuan aktif olarak 45 hasta evde sağlık hizmetleri kapsamında hastanemiz tarafından takip edilmekte. Ameliyathanemizde haftalık ortalama 5-6 ameliyat yapılmakta olup; hastanemiz 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1 Anestezi Uzmanı, 1 Dahiliye Uzmanı, 1 Pediyatri Uzmanı, 4 Pratisyen Hekim, 2 Diş Hekimi, 1 Diyetisyen, diğer sağlık personeli ve yardımcı sağlık personeli ile beraber eldeki imkanlar doğrultusunda vatandaşlarımıza maksimum hizmet vermek için özverili bir şekilde çalışmaktadır. Ve ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren ekibimizi çalışmalarından dolayı tebrik eder, böyle güzel haberlerin devamını diliyorum.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum