Advert
as

‘İlaçsız Sigara Bırakma Yöntemleri’ Konferansı

‘İlaçsız Sigara Bırakma Yöntemleri’ Konferansı

Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen "İlaçsız Sigara Bırakma Yöntemleri" konulu konferansa konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt katıldı.

Yeşilay Haftası nedeniyle ile Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen "İlaçsız Sigara Bırakma Yöntemleri" konulu konferansta konuşan Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şube Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt: Sigarayı bırakmada en etkili yöntemin aniden bırakma yöntemi olduğunu vurguladı. 

Düzenlenen programa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yunus Esen, İlçe Vaizi Osman Numanoğlu ile öğrenciler katıldı. 

Programda konuşan Yeşilay Cemiyeti Bingöl Şube Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bayram Yurt, sigarayı bırakmanın en kesin sonuç veren yolunun, bir kerede ve asla tekrar içmemek kararıyla bırakmak olduğunu söyledi. 

Sigaranın insan sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgi veren Yurt, sigarada bulunan nikotinin 1 miligramının bir insanı öldürmeye veya felç etmeye yetebileceğini ifade etti. 

Sigaranın (nikotin) fiziksel ve psikolojik bağımlılık yaptığını belirten Yurt, “Nikotine bağlı fiziksel bağımlılık diğer bağımlılık yapan maddelerde olduğu gibidir. Belli bir süre sigara içilmediğinde sinirlilik, sıkıntı duygusu ve dikkatini toplamada güçlük gibi belirtiler ortaya çıkar ve ızdırap vericidir. Alkol ve birçok uyuşturucu maddeden farklı olarak bu belirtiler acı verici olmakla beraber yaklaşık bir hafta kadar bir sürede giderek azalır ve kaybolur. Psikolojik bağımlılık ise ızdırap vermekten çok bir duygu ya da tada karşı duyulan kuvvetli özlem şeklindedir ve çok daha uzun süre devam etmektedir. Sigarayı bırakmanın en kesin sonuç veren yolunun, bir kerede ve asla tekrar içmemek kararıyla bırakmak” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum