Advert
as

Çanakkale Şehitleri için Şiir Yarışması Düzenlendi

Çanakkale Şehitleri için Şiir Yarışması Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nin 104. Yıl dönümü nedeniyle Solhan İlçe Müftülüğü tarafından Belediye Kültür Merkezinde ezbere şiir okuma yarışması düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” münasebetiyle 81 ilde lise öğrencileri arasında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okuma yarışması düzenlendi. 

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” münasebetiyle İlçe Müftülüğünün koordinatörlüğünde Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen liseler arası Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okuma yarışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

İlçe Müftüsü Muharrem Dutar’ın Başkanlığında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ömer Şaştım ve İmam Hatip İlçe Gençlik Koordinatörü Zeki Yanık’tan oluşan komisyonun yarışmacıları değerlendirmesi sonucu dereceye giren öğrenciler belirlendi. 

İlçemizde bulunan 5 liseden toplam 15 öğrencinin başvurduğu şiir yarışmasında aldığı 97,3 puanla birinci olan Farabi Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Seha Yılmaz’a çeyrek altın, 95 puanla ikinci olan Solhan Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yeşim Çiftçi’ye 250 Tl para ödülü, 90,6 puanla üçüncü olan Kız Anadolu Lisesi Öğrencisi Zehra Katkat’a 150 TL para ödülü verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve 10 Kitaptan oluşan set hediye edildi. 

Yarışmada ilçe birincisi olan Seha Yılmaz adlı öğrenci 19 Mart salı günü saat 10.00'da Bingöl il müftülüğü yeni binası konferans salonunda düzenlenecek olan il finalinde ilçemizi temsil edecek.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum