Advert
as

Bingöl İHH, 300 Aileye Yardımda Bulundu

Bingöl İHH, 300 Aileye Yardımda Bulundu

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), “Sıcacık Bir İyilik” sloganıyla yürüttüğü kış kampanyası kapsamında mülteci, yetim ve muhtaç 300 aileye 105 bin TL değerinde giyim ve gıda yardımında bulundu

Kış ayları en çok onlar için zor geçiyor. Mağdurlar, kışın dondurucu soğuğuyla yüzleşiyor. İhtiyaç sahiplerinin elbise, bot, battaniye ve gıdaya ihtiyacı var. Aniden bastıran kar yağışlarını, üşüyen elleri, titreyen bedenleri, tek bir şey ısıtabilir: Sıcacık Bir İyilik!

Bingöl İHH, kış çalışması kapsamında kent genelinde bulunan mülteci, yetim ve muhtaç 300 aileye 105 bin TL değerinde giyim ve gıda yardımında bulunduğunu açıkladı. 

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, “Dünyanın dört bir yanında yoksulluk, savaş ve doğal afetler sebebiyle milyonlarca insan kış aylarını zorlu şartlar altında geçiriyor. Soğuğun yanı sıra çocuk ve yetişkinler hastalıklar ile mücadele etmeye çalışıyor. Sığınacak sıcak bir yuvadan mahrum mülteciler için şartlar daha da zorlaşırken soğuktan dolayı ölümler meydana geliyor. Kış en çok küçücük bedenleri ile yaşama tutunmaya çalışan çocukları zorluyor. Onların geceleri daha sıcak bir yuvada sağlıklı bir şekilde uyumaları için eksiklerini tamamlamaya gayret gösteriyoruz. İhtiyaç sahibi aileler kışı daha rahat geçirebilmeleri için yardım çalışmalarına devam ediyoruz. Bingöl’de yaptığımız çalışmalar kapsamında ilimize gelen mülteciler başta olmak üzere, yetimler ve muhtaç ailelerimize giyim ve gıda yardımında bulunduk. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Gücümüz yettiği ölçüde yardımlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. 

Gili, İHH aracılığıyla yurt içinde ve dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara kış çalışmaları kapsamında destek olmak isteyen bağışçıların, KIS yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabileceği veya İHH internet sitesinde yer alan banka hesapları yoluyla destek olabileceğini ifade etti.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum