Advert
as

Çalışkan’dan Tıp Bayramı Ziyareti

Çalışkan’dan Tıp Bayramı Ziyareti

Solhan İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan, Gençlik Merkezi personeli ve sporcuları ile beraber 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Solhan Devlet Hastanesi yönetimini ziyaret etti.

Türkiye’de 14 Mart 1827’de “Tıbhane-i Amire ve Cerrah hane-i Amire” ismi ile ilk tıp okulunun açılışının yıldönümü nedeniyle her yıl kutlanmakta olan 14 Mart Tıp Bayramı münasebeti ile Solhan İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan, Gençlik Merkezi personeli ve genç sporcular, Solhan Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Selçuk Tügen ve Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Hamit Coşkun’u makamında ziyaret ederek sohbet ettiler. 

Tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramını kutlayan Gençlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan, "Tıbhane-i Amire ve Cerrah hane-i Amire” adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Tıp Bayramı, ilk kez, 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul'un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı. Günümüze kadar gelen bu 14 Mart kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde, “Sağlık Haftası” olarak kutlanmaktadır. Özünde insana hizmet etmek ve hayat kurtarmak olan bu meslek ancak yoğun bir sevgi ve aşkla icra edilebilir. İlçe Gençlik Merkezi olarak bu onurlu mesleğin mensupları olan sağlık çalışanlarımızın her şeyin en iyisine, en güzeline layık olduğunu düşünüyor ve bunun için gayret gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle müdürlerimizin nezdinde tüm Sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum." dedi. 

Solhan Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Selçuk Tügen ve Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Hamit Coşkun, Gençlik Merkezi Müdürümüz Zülfü Çalışkan’ın ve ekibinin nazik ziyaretleri için teşekkür etti. Ziyaret sonunda sporcular günün anısına çiçek ve çikolata takdim etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum