Advert
as

Hizmet-İş Sendikasından Başkan Yıldız’a Plaket

Hizmet-İş Sendikasından Başkan Yıldız’a Plaket

Hizmet-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’a Teşekkür Plaketi Verdi.

Muş Hizmet-İş Sendikası Başkanı Yaşar Kalır, Belediye Başkan Abdulhakim Yıldız’a yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Belediye binasında Başkan Yıldız ve işçilerle bir araya gelen Hizmet-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır, Başkan Yıldız’a çalışanlar adına teşekkür etti.

Başkan Yıldız’ın ilçenin çehresini değiştirdiğini belirten Kalır,“Sayın Başkanımın çalışmalarıyla alt yapı, üst yapı, yol, su, parke, park ve bahçeler ile yeni araçları belediyemize kazandırmıştır. Allah razı olsun diyorum. Değerli arkadaşlar önce emek, önce insan desturuyla yola çıkan, güler yüzlü, güzel sözlü, kırıcı ve itici sözlerden uzak olan sayın başkanımı çalışanlarımız adına taktir ediyorum. Bundan dolayı çalışanlarımızın alacaklarının zamanında, gününde almaları bizler için önemli konularının başında gelmektedir. Bu başarılarından dolayı başarılarının devamı için siyasi iktidarın desteği gereklidir. Değerli arkadaşlarım bu da başkanımıza vereceğimiz bir oydan geçer, yoksa mağduriyetimiz kaçınılmazdır. Sözlerime son verirken gerek ilçemize ve gerek belediyemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı bizlerde bunun karşılığını inşallah sandıkta vereceğimize inancımız tamdır. Başkanımıza çıkmış olduğu bu yolda sendika olarak başarılar diler. Allah mahcup etmesin diyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, “Değerli arkadaşlar beş yıldır ilçemize hizmet edebilme adına mesai arkadaşlığı yapıyoruz. Beş yıl boyunca gecenizi gündüzünüze katarak her bir hemşerime yapmış olduğunuz bu öz verili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bizlerde naçizane 2014 yılında Solhan halkımızın vekâletini alarak ve aldığımız bu vekaleti onlara hizmete dönüştürme adına ciddi çabalarımız, gayretlerimiz oldu. Solhan gerçekten fiziki gelişmişlik noktasında iyi bir mesafe kat etmiş, bunu hepimiz çok net olarak görmekteyiz, bilmekteyiz. Solhan üst yapısının %45'i bu dönem yapıldı. Yine Solhan alt yapısının da yaklaşık %30 veya 35 tekabül eden kısmını bu dönem gerçekleştirdik. Yüce Rabbime hamd ediyorum. Tabi bunlar yetiyor mu? Yetmiyor. Benim söylediğim şu var ki belediyecilik artık anlayışını değiştirmeli, belediyecilik artık kendini değiştirmek zorunda neden diyeceksiniz? Sadece alt yapı, üst yapı, sosyo- kültürel belediyecilik artık günümüzde maalesef para etmiyor. Peki, ne yapmak lazım artık ekonomiyi idare eden belediye olmak zorundayız. Ya direk kendimiz, ya da dolaylı yollardan müteşebbis girişimci bulacağız ilçemize getireceğiz. Hem ilçe ekonomisine ciddi anlamda katkılarını sağlayacağız, hem de işsizlik noktasında belimizin kırıldığı tabiri caizse bir dönemden geçtiğimiz bu süreçte bu işsiz kardeşlerimize de iş kapısı olacağız. Arkadaşlar biliyorsunuz, üç yıldır uğraş veriyorum. Ben hep şunu söylerim ben derim ki bir baba eğer akşam evine çoluk çocuğuna karşı mahcup gidiyorsa, eşine karşı boynu bükük gidiyorsa, siz isterseniz yirmi dört ayar altından kaldırım döşeyin, kilitli taş döşeyin çok bir anlam ifade etmeyecektir. Dolayısıyla bu yaptığımız hizmetlerin anlam kazanabilmesi için ne yapmanız gerekiyor. Öncelikli olarak bu kardeşlerimize bir iş kapısı bulmamız gerekiyor. Ve ben bunu kendime bir borç bildim. İnancınız olsun, ben dört yıldır Solhan'da verdiğim mücadele budur. Bunun yanında diğer hizmetlerimizden gerimi kaldık hayır kalmadık. 2014 yılında aday olduğumda çizme ile gittiğim mahalleler vardı. Ama Elhamdülillah 2019 yılına gelindiğinde bakın ben bir aydır seçim çalışmaları yapıyorum. Ben bir aydır ayakkabımı boyaladım arkadaşlar bezde sürmedim inancınız olsun yapmadım. Ha eksiğimiz yok mu muhakkak var. Bu Solhan halkı kadirşinastır, bu Solhan halkı hizmetin en güzeline en iyisine layıktır, bizler ne yaparsak az kalır.

Müthiş bir teveccüh gösterdiler, muazzam bir sonuçla 2014 yılına bizleri Solhan'ın hizmetine aday gösterdiler. Rabbim her birinden razı olsun. Ne yaptık peki biz bu anlamda bu işsizliği çözme noktasında yaptığımız çalışmaların verimini yavaş yavaş almaya başlıyoruz. Terminalimizin üst dükkânlarını hepinizin malumu bir firmaya verdik. Rabbim nasip ederse inşallah bir ay içinde yaklaşık 300 tane kardeşimizi orda işe başlatacaklar. Yetiyor mu? yetmiyor ne yaptık çalışmalarımız devam ediyor. Yine başka bir iş adamımızı bulduk, getirdik. Eski spor salonumuz var. Oranın tahsisi yönünde yazılarını yazdırdık genel müdürlükte kısa zamanda olumlu neticeyi alacağız. Ve bu kardeşimiz de inşallah Solhan'ımıza işe 165 kişiyi başlatarak Bismillah diyecek. Bunların toplamını üst üste koyduğunuz zaman yaklaşık iki ay içerisinde 500 tane Solhan'lı kardeşimizi ne yapmış olacağız. İş sahibi yapmış olacağız. 500 kişinin Solhan'da işe başlaması aylık Solhan ekonomisine 1 milyon lira katkı demek ve her bir kardeşimiz 3 nüfustan sayarsanız 1500 kişinin direk olarak faydalandığı bir proje anlamına geliyor. Yetiyor mu? yetmiyor. Biz bu talepleri gördüğümüz için ne yaptık hemen bir ön talep vardı. Bu ön taleplere karşılık cevap verebilmek adına biz bir proje geliştirdik. Tekstil atölyesi projesi, sayın valimiz tarafından bu projenin protokolünü yaptık. Yüce Rabbim nasip ederse 1 Nisan’dan sonra hiç durmadan yeni bir yer yapıyoruz. Mevcut terminalin yanındaki boşluğa 4500 m2 ‘lik bir tekstil atölyesi açıyoruz. Bunu ulusal ve yerel basında duyan birçok iş adamı beni arayıp başkanım ne olursunuz kimseye söz vermeyin. Biz gelip her katına 400 kişi işe başlatacağız sözünü veriyorlar. Bu ne demek, yeni dönemde en az 1000 kardeşimize iş imkanı anlamına geliyor. Biz beş yıldır laf üstüne laf değil, elimizden geldiğince taş üstüne taş koyduk. Ben hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah 1 Nisan’dan sonra da ilçemize hizmetin en iyisini yapma adına da bütün gayretimizi, mücadelemizi ortaya koyacağız. Rabbim nasip ettiğinde bundan hiç birinizin şüphesi olmasın. Ben yine bu dönemde benim yanımda dik duran, her söylediğimizi harfiyen yerine getiren, söz konusu memleket olunca yeri geldiğinde elini de, kolunu da, gövdesini de taşın altına koyan siz değerli mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım.” dedi.

Konuşmaların ardından Muş Hizmet-İş Sendikası Başkanı Yaşar Kalır, Başkan Yıldız’a plaket takdim ederken Solhan İşyeri Baş Temsilcisi Halim Gengörü ise Kalem Seti hediye etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum