Advert
as

İlçe Müftülüğünden “Çanakkale Ruhu” Konferansı

İlçe Müftülüğünden “Çanakkale Ruhu” Konferansı

Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilere yönelik Solhan İlçe Müftülüğü, ‘Çanakkale Ruhu’ konulu bir program gerçekleştirdi.

İlçe Müftülüğü tarafından Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilere ‘Çanakkale Ruhu’ konulu konferans verildi. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan İlçe Müftüsü Muharrem Dutar yanı sıra okul yönetimi, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Gençlere Çanakkale ruhunun iyi anlatılması gerektiğini belirten İlçe Müftüsü Muharrem Dutar; “Milletlerin tarihinde dönüm noktası diyebileceğimiz bazı anlar vardır. Bu anlar bazen sadece bir ülkeyi değil etkileri ve sonuçları itibariyle dünya tarihini etkiler ve zamana şerh düşer. Çanakkale Destanı da tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Gerçekten de Çanakkale bir ırkın, bir kabilenin ya da bir milletin savaşı değil, bütün alem-i İslam’ın varlık mücadelesidir. Çanakkale, Mehmetçiğin “Kimse yoksa ben varım!” diyerek ateş kusan çeliğe karşı imanlı sinesiyle dur dediği yerdir. Bizler gençlerimize Çanakkale ruhunu iyi anlatmamız gerekiyor. Bu vatan kolay kazanılmadı. Şehitlerimizin aziz kanlarıyla sulanmış vatanın her köşesi bizim için vazgeçilmezdir. Sahip çıkacağız. Şehitlerimize, ecdadımıza layık evlatlar olacağız. Cenab-ı Hak tüm şehitlerimize rahmet eylesin gazilerimize de acil şifalar ihsan eylesin. Bizlere bir daha Çanakkaleler yaşatmasın!”dedi.

 

Müftü Dutar, Çanakkale savaşında yaşanan ilginç, hüzünlü ve duygulu olayları anlatarak örneklendirdi. 57. Alay, Nusret Mayın gemisi, Seyit Onbaşı, Bombacı Mehmet Çavuş vd. ilgili kısa kısa anekdotlar anlatarak konuyu tamamladı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum