Advert
as

Hafız Yetiştirmek için 4 Yıllık Protokol İmzalandı

Hafız Yetiştirmek için 4 Yıllık Protokol İmzalandı

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında "Hafızlık ve Akademik Başarıyı Arttırma" işbirliği protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında Hafızlık ve Akademik Başarıyı Arttırma Projesi kapsamında Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde Hafız öğrenci yetiştirilmesine dair işbirliği protokolünü imzalandı. 

Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Müftüsü Muharrem Genç ve okul müdürü Mehmet Emen katıldı. 

Protokolün imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Muharrem Genç, İl Müftülüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Hafızlık ve Akademik Başarıyı Arttırma" işbirliği protokolü kapsamında yetişen genç nesillerin bundan dolayı çok güzel neticelerin elde edileceğini söyledi. 

Müftü Genç, "Malum olduğu üzere, bizim ortak yönlerimiz var. Ortak yönlerimizden bir tanesi de okumak, yazmak, kitap, ders, öğretmen, öğrenci ve kurs, bizim ortak yanlarımızdır. Ben inanıyorum ki ilimizde bu iki kurum el ele verirse yetişen nesiller ve gençlik bakımından çok güzel neticeler, geri dönüşümler olacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bizden talepleri ne ise azami derecede bunu yerine getireceğiz. Bizim de zaman zaman isteklerimiz olacaktır. Bugüne kadar da isteklerimize olumlu cevap verdiler ve bu durumda kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

 

"İki kurum el ele verirse yetişen nesiller bakımından çok güzel neticeler olacaktır" 

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin de öğrencilerin akademik başarılarının yanında dini ve manevi değerlerinin de geliştirilmesi açısından, İl Müftülüğü ile birlikte 4 yıllık işbirliği için protokolü imzalamak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. 

Engin, "Zaten bizim önceden de Müftülüğümüz ile birlikte yürüyen projelerimiz ve işbirliği protokollerimiz vardı. Bugün de Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile İl Müftülüğü arasında Hafızlık ve Akademik Başarıyı Arttırma Projesi kapsamında Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde hafız öğrenci yetiştirilmesine dair 4 yıl sürecek olan işbirliği protokolünü imzalamak maksadıyla bir aradayız. Amacımız, Müftülüğümüzün, din görevlerimizin derin bilgilerinden faydalanmak ve özellikle eğitim kurumlarımızdaki öğrencilerimizin din görevlileri tarafından da desteklenmesi sağlanmaktadır." dedi. 

Yapılan işbirliği neticesinde ildeki Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin faydalanacağına işaret eden Engin, "Özellikle bizim okullarımız ile hafızlık dersleriyle, müftülüğümüzün öğretim görevlileri tarafından verilmesi için Sayın Müftümüz ile işbirliği yaptık. Karşılıklı eğitim, karşılıklı diyalog ve karşılıklı paylaşım için bugün buradayız. İnşallah bu işbirliği protokolünün ilimiz için hayırlara vesile olur." diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum