Advert
as

Ekinci:”Otizm Sadece Bir Farklılıktır”

Ekinci:”Otizm Sadece Bir Farklılıktır”

Vali Kadir Ekinci; “Bizler otizmi bir engel ya da eksiklik olarak değil sadece bir farklılık olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

2 Nisan Dünya Otizim günüde özel öğrenciler, Vali Kadir Ekinci’yi ziyaret etti. Vali Ekinci, “Bizler otizmi bir engel ya da eksiklik olarak değil sadece bir farklılık olarak değerlendiriyoruz.” 

‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Tokuş ve Özel Rehabilitasyon Merkezleri öğrenci ve öğretmenleri Vali Kadir Ekinci’yi ziyaret ettiler. 

İl Milli Eğitim Müdürü Engin, ilimizdeki otistik öğrenciler ve eğitim süreçleri ile ilgili olarak Vali Ekinci’ye bilgi sundu. Otistik çocuklar ile yakından ilgilenen ve onları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ekinci: ‘‘2 Nisan Dünya Otizm Günü’ tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmle ilgili sorunlara çözüm bulmak için ilan edilmiş önemli bir gündür. Amacımız bu gün üzerinden otizm ile ilgili olarak toplumdaki yanlış algıları gidermek ve farkındalık yaratmaktır. Bizler otizmi bir engel ya da eksiklik olarak değil sadece bir farklılık olarak değerlendiriyoruz. Bunun için çocuklarımızın eğitimleri, sağlıklı gelişimleri ve sosyal hayata entegrasyonları adına sürekli bir çaba içinde olacağız inşallah. Otistik çocukların sosyal hayatta kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri temel hedefimizdir’’ dedi.

 

Vali Kadir Ekinci’den Rehabilitasyon Merkezlerine Ziyaret 

Bingöl Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret eden Vali Ekinci burada öğretmen ve öğrenciler tarafından okul bahçesinde karşılandı. Vali Ekinci otizmli çocukların eğitim gördüğü sınıfları ziyaret ederek çocuklar ile bir araya geldi. Son derece keyifli dakikaların yaşandığı ziyarette Vali Ekinci çocukların el ürünlerini inceledi, çocuklara çeşitli hediyeler verdi ve her biri ile ayrı ayrı resimler çektirdi. 

Vali Kadir Ekinci daha sonra Bingöl Özel Bir Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Dersliklerde çocuklarımız ile bir araya gelen Vali Ekinci, her çocukla ayrı ayrı ilgilenerek eğitim süreçleri ile ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. 

Burada yaptığı açıklamada Vali Ekinci şunları söyledi:  ‘‘Bugün çok özel bir gün. Otizm ile ilgili olarak toplumda doğru bilginin yaygınlaşması ve farkındalık oluşması için ilimizde çeşitli etkinlikler yapılıyor. Ayrıca hükümetimizin de son yıllarda konuyla ilgili etraflı çalışmaları var. Konuyla ilgili Eylem Planı kapsamında, otizmli bireylerin topluma kazandırılması için önlemler alınıyor, çalışmalar yapılıyor; inşallah yapılmaya da devam edecektir. Bu kardeşlerimizi toplumsal hayatın içinde kendi ayakları üzerinde görmek bizler için en büyük mutluluk vesilesi olacaktır.’’ dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum