Advert
as

Solhan’da 3 bin 530 Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Solhan’da 3 bin 530 Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, merkez ve ilçelerde toplam 18 bin ceviz fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Solhan’da ise 3 bin 530 ceviz fidanı dağıttı.

İlimiz genelinde toplam 18 bin ceviz fidanı dağıtımını yapan Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Solhan’da ise 3 bin 530 ceviz fidanı dağıttı. 

Fidan dağıtımında bir açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, 2011 yılından bu yana 175 bin 500 ceviz fidan dikiminin gerçekleştirildiğini söyledi. 

Amaçlarının gelir getirici bir kaynak oluşturulması olduğunu belirten Bahadır, “Bingöl ilimizin iklimi, toprak yapısı ve coğrafik yapısı itibarı ile ceviz yetiştiriciliği için oldukça uygun olduğu ve ceviz yetiştiriciliğinin gelir getirici bir faaliyet olarak yaygınlaştırılması, üretim ve istihdamın geliştirilmesi amaçlanmaktadır. 2011 yılından bu güne kadar 175 bin 500 fidan dikimi gerçekleştirilmiş, 2 bin 783 dekar alanda 283 adet kapama ceviz bahçesi tesisi kurulmuştur. 2019 yılı için ‘senin de dikili bir ceviz fidanın olsun' şiarı ile yola çıkarak 18 bin adet ceviz fidanı dağıtımı yaptık.” dedi. 

Solhan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, ilçemizde 3 bin 530 ceviz fidanı dağıttı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum