Advert
as

Nüfus Müdürlüğünden Kolaylık Sağlayan Uygulama

Nüfus Müdürlüğünden Kolaylık Sağlayan Uygulama

Engelli, yaşlı ya da yürüme engelli vatandaşların evlerini ziyaret eden Bingöl İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yetkilileri, yeni kimlik kartı almalarını sağlıyor.

Bingöl İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, engelli, ileri derecede yaşlı ya da yürüme engelli vatandaşların evlerini ziyaret ederek, yeni kimlik kartı almalarını sağlıyor.

Başlatılan uygulama ile ilgili İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada,”İlimizde başlayan gezici kayıt terminali uygulaması ile engelli, ileri derecede yaşlı ya da yürümesinde sakınca olup Nüfus Müdürlüğümüze gelemeyen vatandaşlarımızın hanelerine; bilgisayar, yazıcı ve biyometrik veri okuyucuyu içeren donanımımızla gidip yeni kimlik kartı için başvurularını alıyoruz. Başvurusunu aldığımız vatandaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları Ankara’da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüzce basılıp, PTT aracılığıyla 2-5 gün içerisinde hanelerine teslim ediliyor. Kimlikleri gelene kadar da Nüfus Müdürlüklerimizce kimlik yerine geçen geçici kimlik belgesi veriyoruz.”denildi. 

Müdürlükten yapılan açıklamanın devamında,”İlimiz Kültür Mahallesinde ikamet eden 1937 doğumlu yürüyemeyen vatandaşımızın ve engelli torunlarının kimlik kartı başvuruları için hanelerine gidip başvurularını aldık. Engelli çocukların anne, babası ve yaşlı teyzemiz uygulamadan oldukça memnun oldular. Eskiden yaşadıkları sıkıntılar ile yeni uygulamanın kalitesini karşılaştırıp Devletimize övgülerde bulundular. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü olarak bu güzel hizmeti vermenin ve vatandaşlarımızı memnun etmenin gururunu yaşıyoruz.” İfadelerine yer verildi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum