Advert
as

İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Yusuf Gemici başkanlığında Kurul üyesi kurum yöneticilerinin katılımları ile yapıldı.

Vali Yardımsı Yusuf Gemici yaptığı açılış konuşmasında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2019/2. Olağan toplantısı için toplanıldığını, Bingöl’de istihdam ve mesleki eğitim alanında yapılmış olan çalışmaların gerçekleşme durumu ile bundan sonraki süreçte yapılacak olan çalışmalar hakkında planlama yapmak amacıyla toplanıldığını ifade etti. 

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler yaptığı sunumda, önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmaların rakamsal verileri ile sonuçları ve gerçekleşmeleri hakkında bilgi verdi. 

Yapılan sunumda şunlar dile getirildi: “İl Müdürlüğümüzce toplam 665 kişi işe yerleştirilmiştir. 

Çeşitli mesleklerde 298 kişi mesleki eğitim kurslarına katılmıştır. 

İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 86 program düzenlenerek 210 kişi bu programlardan faydalandırılmıştır. 

498 kişiye işsizlik sigortası maaşı bağlanmış olup 1.082.992,51 TL ödeme yapılmıştır. 

10074 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir. 

329 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir. 

İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 52 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır. 

Toplum Yararına Programlar kapsamında 69 program düzenlenmiş olup 2177 kişi istihdam edilmiştir.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum