Advert
as

Bingöl Üniversitesi, Sıralamaya Damga Vurdu

Bingöl Üniversitesi, Sıralamaya Damga Vurdu

Bingöl Üniversitesi, uluslararası saygın indekslerde yapmış oldukları yayınların baz alındığı değerlendirmede, devlet üniversiteleri genel sıralamasında 124 üniversite arasında 10’uncu sırada yer aldı.

Web of Science kayıtları esas alınarak, uluslararası saygın indekslerde yapmış oldukları yayınların baz alındığı değerlendirmede, devlet üniversiteleri genel sıralamasında 124 üniversite arasında 10’uncu sırada yer alarak önemli bir başarıya imza atan Bingöl Üniversitesi, 2006-2008 yılları arasında kurulan 41 üniversite arasında 2’inci,  misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması programı kapsamında pilot seçilen 10 üniversite arasında ise 1’inci sırada yer alarak sıralamaya damga vurdu. 

 

Türkiye'nin en çok takip edilen internet sitelerinden memurlar.net, devlet üniversitelerinin uluslararası indeksli yayın karnesini yayınladı. İstatistiklerde, dünya genelinde en kaliteli makalelerin yayımlanmış olduğu dergileri kapsayan ve en güvenilir veri tabanı olan Web of Science verileri esas alındı. Pek çok eski ve köklü üniversiteyi geride bırakan Bingöl Üniversitesi, devlet üniversiteleri genel sıralamasında 10. Sırada,  2006-2008 yılları arasında kurulan 41 üniversite arasında 2. sırada,  misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması programı kapsamında pilot seçilen 10 üniversite arasında ise 1. Sırada yer aldı. Bingöl Üniversitesi, 11 Mart 2019 tarihi esas alınarak hazırlanan listede devlet Üniversiteleri genel sıralamasında, pek çok eski ve köklü üniversiteyi geride bıraktı.

 

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bu güzel başarıda emeği ve katkısı olan bütün öğretim elemanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim. Her geçen yıl başarı çıtasını yükselterek eğitim-öğretim hayatına devam eden üniversitemiz bölgesel kalkınmaya da öncelik vererek bölgeye dokunacak çalışmalara daha da ivme kazandırarak devam edecektir” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum