Advert
as

Makamlar, Öğrencilere Bırakıldı

Makamlar, Öğrencilere Bırakıldı

23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı makamları, temsili olarak öğrencilere bırakıldı.


23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Kaymakam Fatih Okumuş makamını Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Zahide Şeval Bilen'e, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Rana Zengin'e bıraktı.

Kaymakam makam koltuğunda oturan Temsili Kaymakam Zahide Şeval Bilen, sokak köpeklerinin sabah erken saatlerde okula giden öğrencilere zarar vereceklerinden korktuklarını belirtti. 

Sorunun cevabını almak için temsili Belediye Başkanı Rana Zengin’i telefonla görüşen Temsili Kaymakam Bilen,“Temizlik konusunda beraber işbirliği yaparak kendi geri dönüşüm kutularımızı koyarak bunları artırmak istiyoruz. Sokak hayvanları konusunda ise maalesef çocuklar çok korkuyorlar. Bu konuda da sokak hayvanları için ya Solhan'da barınak yapalım ya da hayvanları barınak olan yerlere götürmeliyiz.”dedi.

Başkan Zengin, sorunların gerekli mercilere iletildiğini, tedbirlerin alınacağını, bu tür sıkıntıların çözümü aşamasında çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Aynı saatlerde makam koltuğuna oturan Temsili Belediye Başkanı Rana Zengin, “Bugün 23 Nisan 192O'de açılan TBMM'nin 99. yıl dönümü ayrıca 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı dolayısıyla tüm yurttaki çocukların bayramını kutluyorum. Öncelikle bu koltukta oturmamı sağlayan sayın başkanımız, okul müdürüm ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Ben Solhan Atatürk ortaokulu öncesi Rana zengin ve ben önceliğin her zaman ve her yerde eğitime verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tüm okullardaki eksikliklerin tespit edilip hemen giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca okul güvenliklerinin ve servis araçlarının düzenli kontrol edilmesini düşünüyorum. Okul giriş ve çıkış saatlerinde belediye ve ilçe emniyet müdürlüğü iş birliğiyle güvenlik kontrolü sağlansın. İlçemiz temizlik seferberliği başlatılsın, yaşanılabilir bir Solhan için tüm vatandaşlarımızın ve belediyemizin ortaklaşa sorumluluğu yerine getirmelidir.” İfadelerini kullandı.

Ayrıca Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldızdan özel bir isteği olduğunu dile getiren Zengin,”Okulumuzda öğretmenlerimizin girişimiyle başlatılan kitap kampanyasının sonucunda yaklaşık dört bin adet kitap toplanıldı. Ancak bu kitapları koymamız için dolaplar yok. Dolap temin etmek istiyoruz. Kütüphanemiz bir an önce öğrenciler için açılmalı ve kullanılmalı, ayrıca okulumuzun farklı ihtiyaçları içinde okul idaresi görüşülmeli ve eksikliklerimizin giderilmesini talep ediyoruz.” dedi. 

23 Nisan münasebetiyle duygularını dile getiren Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,“Ben bu vesileyle 23 Nisan çocuk bayramının bütün çocuklarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor ve tebrik ediyorum. Biz gençlerimize önem veriyoruz, değer veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki gençlerimiz bizim yarınlarımızın teminatı. Bizler bu günlerde bunları nasıl yetiştirirsek onlarda yarınlarımızı öyle inşa edecekler. Bu bilinçle hareket etmeye çalışıyoruz. Beş yıldır görevimin başındayım özellikle eğitim camiasından gelen teklifleri mümkün mertebe olabilecek bir şeyse imkan dahilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu dönem de birçok okulumuza konferans salonları, kütüphaneler, basamaklarına kadar çocuklarımız düşmesin diye birçok şey yapmak nasip oldu. İnşallah bunların devamı da gelecek, bizler daha yaşanılabilir Solhan ve daha huzurlu bir Solhan için, bütün mücadelemizi gayretimizi bu dönemde ortaya koyacağız. Ben tekrar teşekkür ediyorum. 23 Nisan çocuk bayramını tekrar kutluyor, tebrik ediyorum.” dedi.

23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlandı

Solhan İlçe Stadyumunda gerçekleştirilen 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlama programı, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Kaymakam Fatih Okumuş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. 23 Nisan konulu okullar arasında kültür, sanat ve sportif faaliyetlerde dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. 

23 Nisan Çocuk Bayramı programı, protokol üyelerinin yarışmalarda dereceye giren öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum