Advert
as

"Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" Etkinlikleri

Bingöl'de “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası” programına katıldı. 

Program, İl Emniyet Müdürlüğü personelince yapılan "Trafik Güvenliği Farkındalık" konulu sunum ile devam etti. 

"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" konulu sinevizyon gösterimi sonrasında Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemlerince (KGYS) kayıt altına alınan kaza görüntüleri izlendi. 

Daha sonra günün anlam ve önemi ile ilgili olarak konuşan İl Emniyet Müdürü Metin Akay, "3-11 Mayıs 2019 tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek olan ‘Karayolu Trafik Haftası’ etkinliklerinin açılışını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Yıl içerisinde görsel, basılı ve sosyal medyada trafik kazaları ve alınması gereken önlemlerle ilgili birçok haber yayınlanmasına rağmen hala gerekli derslerin tüm yol kullanıcıları tarafından alınmadığı maalesef görülmektedir. Kısaca belirtmek gerekirse; 2018 yılında ülkemizde meydana gelen ölümlü trafik kazaları incelendiğinde oluş türlerine göre 1’ci sırada yüzde 21 ile yoldan çıkma, 2’ci sırada ise yüzde 20,2 ile yayaya çarpma gelmektedir." dedi.

 

"Bingöl’de 2018 yılında 461 yaralamalı trafik kazası meydana geldi" 

Akay, "İlimizde ise 2018 yılında 461 yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalara 151 yayanın karıştığı tespit edilmiştir. Sonuçlar değerlendirildiğinde ilimiz şehir merkezinde meydana gelen ölümlü- yaralamalı trafik kazalarının yüzde 32’sinin yayaların karıştığı kazalar olduğu görülmektedir. Bu istatistiki bilgiler ışığında ülke geneli trafik kazalarıyla ilgili kurumlarımızca yaya ölümlerini azaltacak önlemler alınmakta olup; bu önlemler artarak devam edecektir. 26 Ekim 2018 tarihinde Karayolları Trafik Kanununun 74’ncü maddesinde yapılan değişiklikle yaya öncelikli trafik düzenine geçilmiş ve tüm yol kullanıcılarına yaya öncelikli trafik düzeni bilinci kazandırmak amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda İçişleri Bakanlığımız tarafından ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla 2019 yılı ‘Yaya Öncelikli Trafik’ yılı ilan edilmiştir. Ülke genelinde yıl boyu devam edecek bir kampanya yapılması kararlaştırılmış ve 6 Şubat 2019 günü tüm ülke genelinde gerçekleştirilen etkinlikle hayata geçirilmiştir. Bu etkinlik çerçevesinde alınan karar doğrultusunda şehrin değişik noktalarında yaptığımız yol uygulamalarıyla ilimizde meydana gelen yaralamalı kaza sayılarının 2018'in ilk üç ayına göre 2019 yılının ilk üç ayında (özellikle yayaya çarpmalı kazaların) yüzde 45,9 oranında azaldığını görmekteyiz. Gururla söylemek gerekirse 2018’in ilk üç ayına göre yaralamalı kazaların azaltılmasında, Türkiye birincisi olduğumuz E.G.M’nin istatistiklerinden anlaşılmaktadır. Sizlerin de yol kullanıcıları olarak ışıksız ve personel olmayan kavşak ve okul geçitlerinde önceliği yayalara vererek trafik kurallarına riayet etmenizi ve katkı sağlamanızı bekliyor, kazasız günler diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

Program, trafik konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrencilere, Vali Kadir Ekinci tarafından ödüllerinin takdimi ile devam etti.

 

Daha sonra, yılın ‘Trafik Polisi’ seçilen Polis Memuru Mehmet Şeker’e ödülünü İl Jandarma Komutanı Albay Mevlüt Dirim, yılın Jandarma Trafik Görevlisi seçilen Uzm. Jan. VI. Kad. Çvş Mehmet Olca’ya ödülünü İl Emniyet Müdürü Metin Akay, yılın Zabıta Trafik Görevlisi seçilen Behçet Elaltunkara’ya  ödüllünü Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram ve yılın şoförü seçilen Ahmet Eryatan’a Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban ödülünü takdim etti.

 

Programın ardından Vali Kadir Ekinci, İl Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Karayolları 84. Şube Şefliğince hazırlanan trafik stantlarını ziyaret etti, sergilenen ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Programa; Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra 49. Komando Tugay Komutanı Vekili Albay Ali Olcay Küçüktepe, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Vali Yardımcısı Taner Bolat, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum