Advert
as

Vali Ekinci, Koruyucu Ailelerle İftar Yaptı

Vali Ekinci, Koruyucu Ailelerle İftar Yaptı

Vali Kadir Ekinci, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftar yemeğinde Bingöl’deki koruyucu aileler ve çocuklarla bir araya geldi.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftar programına katılan Vali Kadir Ekinci, Bingöl’de 35 çocuğun 26 koruyucu aile yanında yer aldığını açıkladı.

 

Özel bir işletmede düzenlenen programa Vali Kadir Ekinci ve eşi Tuba Ekinci’nin yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, Kurum Müdürleri ve eşleri, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

 

Programda konuşan Vali Kadir Ekinci, ‘‘İnşallah ramazan ayı boyunca farklı kesimlerden vatandaşlarımızla iftar sofralarında buluşacak, hem oruç ibadetin tadına birlikte varacağız hem de sohbet edip dertleşeceğiz. Bu kapsamda, yaptıkları hizmetin önemine binaen, öncelikle ‘Koruyucu Ailelerimizle bir araya gelme kararı aldık. Devletimizin ‘Bakım ve Koruma’ altına alarak sevgi evlerinde ‘Kurum Odaklı Hizmet’ verdiği çocuklarımıza kapılarını açan, sıcak ev ortamında ruhsal, bedensel ve ahlaki anlamda sağlıklı büyümelerine vesile olarak ‘aile odaklı hizmet modelinin başarılı bir örneği olan ‘koruyucu meleklerimizle ilk iftarı yapma kararı aldık. Son yıllarda ülkemizde sosyal devlet anlayışı ile son derece önemli işler yapıldı, değişik konularda ciddi mesafeler alındı.

 

Engellilerimize ve engelli bakıcılarına, yaşlılarımıza, dullarımıza, doğum yapan annelerimize,  asker yakınlarına ve daha birçok kesime farklı maddi destekler veriliyor. Sosyal ve ekonomik Destek ile ekonomik sıkıntılar çeken yüzlerce ailemize yardımcı oluyoruz. Diğer yandan kurum hizmeti verdiğimiz bakım ve koruma kararlı çocuklarımıza sevgi evlerinde ve çocuk evlerinde son derece modern ortamlarda ve insan sevgisinin merkeze alındığı bir hassasiyetle çocuklarımıza emanet olarak bakıyor; sağlık, barınma, eğitim, ulaşım, iaşe, elbise, sosyal faaliyet, spor ve aylık harçlık gibi her türlü ihtiyaçlarını görüyoruz.

 

Ancak bunun bir adım ötesi olarak da Bakanlığımız ‘Koruyucu Aile’ hizmet modelini geliştirdi. Artık çocuklarımız gönüllü ailelerin yanında kalacak ve her türlü hukuki haklarını aile üzerinden takip edeceğiz. Hamdolsun ilimizde ve yurdun dört bir yanında bu proje ziyadesiyle ilgi gördü. Bingöl’ümüzde de 35 çocuğumuz 26 Koruyucu Aile yanında kalmaktadır. Anadolu insanının inancı, kültür ve medeniyet bilinci, insan sevgisi, paylaşma duygusu, zorda olanı sahiplenme kültürü bu projeyi daha da ileri seviyelere götürecektir inşallah. Bundan dolayı bizler ailelerin yanlarında kalan çocuklarımızla ilgili hiçbir endişe veya şüpheye sahip değiliz. Aile ortamında çocuklarımızın el üstünde tutulduklarını, her türlü ihtiyaçlarının koruyucu ailelerimiz tarafından hızlıca giderildiğini biliyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum