Advert
as

Tarım’da Markalaşma Eğitimi Verildi

Tarım’da Markalaşma Eğitimi Verildi

İlçe Tarım Müdürlüğü personeline ‘Üretilen Tarımsal Ürünlerin Geleneksel Yöntemlerle İşlenmesi Modern Yöntemlerle Paketlenmesiyle İlgili Markalaşma Eğitimi’ verildi.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen proje kapsamında Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline ‘Üretilen Tarımsal Ürünlerin Geleneksel Yöntemlerle İşlenmesi Modern Yöntemlerle Paketlenmesiyle İlgili Markalaşma Eğitimini’ Prof. Dr. Kenan Peker tarafından verildi. 

İlçe Tarım’da düzenlenen eğitime Müdür İrfan Bozkurt ve kurum personeli katıldı.

Katılımcılara eğitim veren Fırat Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kenan Peker,“Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından Fırat kalkınma ajansına proje sunmuş ve projeleri kabul edilmiştir. Teknik destek programı kapsamında Fırat üniversitesi burada eğitim veriyor. İşlediğimiz konu Solhan ilçemizdeki tarımsal ürünlerin azalabilirliği ve bunların geleneksel yöntemlerle katma değeri yüksek değerlere işlenmesi. Yine modern yöntemlerle yurt içi ve yurt dışı pazarlamasının yapılması, bunun için kullanılacak olan paketin, ambalajın, tasarımına kadar detaylı bir eğitim programı. Bizde bu kapsamda bir tarımsal ürün pazarlanmasında Türkiye’de yaygın olmayan burada dile getirmiş olduğumuz CSA modeli üzerinde duruyoruz. İkincisi yine Türkiye’de ilk defa burada dile getirmiş olduğumuz ve Solhan ilçesinde ürünlerin pazarlanmasında çok büyük katma değer kazandıracağına inandığımız, yine tarımsal ürünlerin pazarlanmasında kullanılan bir başka modelden e-pazarlamadan, bu pazarlama alanından yer almasında, özellikle Solhan’da hangi ürün sepeti oluşturulmalıdır. Tarımsal ürün olarak hem bitkisel ürünler, hem hayvansal ürünler, hem su ürünleri tıbbi aromatik bitkilerden nasıl bir sepet oluşturulmalıdır ki bu uluslararası ve ulusal pazarlarda kabul edilebilsin. Burada en önemli olayda şöyle ifade ediyoruz. Diyoruz ki Solhanlılar karar versin, buranın ürün sepeti ne olabilir? İşte vişneden, baldan değişik ürünler, domatesine kadar değişik ürünler dile getiriliyor. Önemli olan bunların sepete konulacak olan üç beş tanesini seçip, bunların Solhan’da öncelikle bir üretimin yaygınlaştırılmasını sağlamak. Yani Solhan’da ihtisaslaşmanın sağlanması bu üretilen ürünlerinde geleneksel yöntemlerle katma değere yüksek ürünlere işletmesi, gıdaya işlenen ürünlerin ve tarımsal ürünlerin pazarlama ağlarında yer alması yurt için pazarlama özellikle teknoloji kullanarak e-pazarlamasının yapılması, yine yurt dışı pazarlamasını yapabilmek içinde işte Ticaret Bakanlığının şuanda uygulamaları var. Oralarda yer alınması, markalaşma, buranın bir marka değerinin olmasını ele arıyoruz.”dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum