Advert
as

Su Ürünleri Av Yasağı Başladı

Su Ürünleri Av Yasağı Başladı

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ‘Su Ürünleri Av Yasağı'nın 30 Haziran tarihine kadar devam edeceği belirtildi.  

'Su Ürünleri Av Yasağı'nın 30 Haziran tarihine kadar devam edeceğini belirten Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yasağa uymayanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmelikler gereği cezai işlem yapılacağını bildirdi.

 

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Su Ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, Su Ürünleri üretimini arttırmak, Su kaynaklarımızdaki Su Ürünleri kalite ve stoklarını korumak, Ekonomik türleri geliştirmek, Suların kirlenmesini önlemek ve Su Ürünlerinin plan ve hedeflerine uygun gelişmesini sağlamak amacıyla 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunun 23'üncü maddesi gereğince 1/9/2016-31/8/2020 av dönemlerini kapsayan  4/1 Ticari ve  4/2 Amatör Amaçlı Tebliğler  Bakanlığımızca hazırlanarak yayınlanmıştır.

   

Buna göre Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen 4/1 Numaralı Tebliğin 36. Maddesine gereğince; İlçe sınırları dahilindeki Doğal Göl, Baraj Gölü, Akarsu, Dere gibi her türlü su kaynaklarımızda 1 Nisan 2019 -30 Haziran 2019 tarihleri arasında iç sularda balık avcılığı yasaktır.” denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum