Advert
as

Öğrencilerden, Yatılı Öğrencilere İftar Yemeği

Öğrencilerden, Yatılı Öğrencilere İftar Yemeği

Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri, pansiyonda kalan arkadaşları için anlamlı bir iftar programı düzenledi.

Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiÖğrencileri mübarek Ramazan ayında evlerinde yapmış oldukları yemeklerle, okulpansiyonunda kalan öğrenci arkadaşlarını iftar sofrasında ağırladı. 

Etkinlik hakkında açıklama yapan Okul MüdürYardımcısı Muhammed Ferit Okuyan,“Öğrencilerimizden iftar ile ilgili taleplergeldi. Okulumuzun pansiyonu olmadığı için çocuklara olumsuz yanıt verdik. Ancakkendi aramızda öğretmen arkadaşlarımızla istişare ederek, öğrencilerimizlekonuştuk. Yurtta kalan 80’den fazla öğrencimiz var. 50 civarında evi buradaolan öğrencimiz var. Öğrencilerle konuştuk dedik ki evi burada olanöğrencilerimiz evlerinde bir şeyler hazırlasınlar getirsinler. Okulumuz olarakerkek pansiyonu ve kız pansiyonunda kalan öğrencilerimize bir iftar yemeğiniverelim. Geçen sene sayımız az olduğu için kız ve erkek öğrencilerimizi iftarsaatimizde ayrı olarak ağırladık. Bugün de erkek ve kız pansiyonunda kalanöğrencilerimizi, evi burada olan öğrencimiz ağırladılar. İftar yemeği verdik,gayet güzel geçti. Hem aynı zaman da öğrencilerimiz arasında yardımlaşmaduygusu olsun, okula aidiyet duyguları gelişsin, okula olan bağlılıklarıartsın. Bu amaçla iftar etkinliği düzenledik. Bu etkinliğe katılan bütünöğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Umarım yurtta kalan öğrencilerimizi iyiağırlamışızdır. Bu da umarım herkese örnek olur. çünkü okul dönemine Ramazanayı denk geliyor. Öğrencilerimiz yurtta ev hasretinde beraberler. Yurttasevmedikleri yemekler var. En azından dedik ki ev ortamını yaşatalım oöğrencilerimize, yaşattıysak ne mutlu bize, katılımlarınız için teşekkürederim.” dedi.

 

Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiÖğrencisi Merve Nur Çiftçi,“Ferit hocamızın sayesinde Ramazan etkinliği yaptık.Biz arkadaşlar olarak, yurtta kalan arkadaşlarımıza, aile hasreti çekenarkadaşlarımız için burada böyle bir program yaptık. Amacımız birlik veberaberliktir. Yaptığımız bu programda hocamız evleri burada olan öğrencileribir araya toplayarak hepimize görev dağılımı yaptı ve böyle bir etkinlikoluştu. Ramazan’ın amacı birlik ve beraberliktir. biz bu amaç için toplandık.Buradan aldığımız ders ise Allah kimseyi evinden, barkından, ailesinden uzaktutmasın. Buradan bütün arkadaşlarıma ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum