Advert
as

Kız Öğrenciler, Cemaatle Mukabele Okudu

Kız Öğrenciler, Cemaatle Mukabele Okudu

Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Solhan Ulu Camiinde cemaatle öğle namazını kıldıktan sonra mukabele okudular.

Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencilerin mesleki uygulama ve gelişim programı kapsamında Ulu Camii’de vaaz dinleme, öğle namazını cemaatle kılma, mukabele dinleme ve sünnet-i müekkede olan teravih namazını cemaatle kılma etkinliği düzenledi.

 

Mukabele ve teravih hakkında açıklama yapan Okul Yönetimi, “Mukabelenin sözlük anlamı karşılık vermek, karşılıklı okumak, yüz yüze olmaktır. Halk arasında ise İslam dininin kutsal kitabı olarak kabul edilen Kuran-ı Kerimi yüzüne okuyan ya da ezberden okuyan kişiyi takip etmenin adı Mukabeledir. Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen bu etkinlik iki kişi ile yapılabileceği gibi kalabalık bir grupla da yerine getirilebilir. Teravih namazı sünnet bir namazdır, hatta sünnet-i müekkede olarak Peygamber Efendimizin (s.a.v) devamlı olarak kıldığı bir namazdır. Ramazan ayı boyunca yatsı namazından sonra kılınan teravih namazının camiide cemaatle kılınması sünnettir ve sevabı çok fazladır. Teravih namazı evde tek başına kılınabileceği gibi camiide cemaatle kılınması daha faziletlidir. Öğrencilerin mesleki uygulama ve gelişim kapsamında Ramazan ayında camilerde mukabele okumalarını ve teravih namazlarına katılımlarını sağlamak için okulumuz 11. ve 12. sınıf öğrencilerine vaaz dinleme, öğle namazını cemaatle kılma, mukabele dinleme ve sünnet-i müekkede olan teravih namazını cemaatle kılma etkinliği ilçemiz Ulu Camiinde gerçekleştirildi. Amacımız camii maneviyatını hissetme, vaaz dinleme, cemaatle namaz kılmanın önemini anlama ve mukabelenin güzelliğini ruhumuzda hissetmektir.” ifadelerine yer verildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum