Advert
as

Arıcılara, Ana Arı Yetiştiriciliği Eğitimi

Arıcılara, Ana Arı Yetiştiriciliği Eğitimi

Pilot Üniversite kapsamında Bingöl Üniversitesi’nde arıcılara verilen ana arı yetiştiriciliği eğitiminin bu yılki programına başlandı.

Ziraat Fakültesi konferans salonunda verilecek eğitimin açılış programına Projelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, PİKOM Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Meral, Proje Yürütücüsü ve PİKOM Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Nevzat Esim, PİKOM uzmanları ve arıcılar katıldı.

 

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Pilot Üniversite seçilerek Bingöl balını markalaştırma yolunda ciddi adımlar atan Bingöl Üniversitesi’nin bu amaçla çalışmalar yürütmeye devam ettiğini söyledi. “Pilot Üniversite kapsamında arı ve arı ürünleri üzerinde yoğunlaşan Bingöl Üniversitesi, arıcıların eğitimine de önem veriyor”  şeklinde sözlerini sürdüren Prof. Dr. Solmaz, “Buradaki amacımız üniversitede ürettiğimiz bilgiyi kampüs duvarlarını aşarak üreticilerimizin faydası doğrultusunda kullanmaktır. Ürettiğimiz bilgiyi toplumsal faydaya dönüştürmektir. Geçen yıl arılıkları sıklıkla ziyaret etmiştik. Burada üreticilerimizin bu eğitime çok ihtiyacı olduğunu fark etmiştik. Üreticilerimizin verimi arttırmaya ihtiyaçları var. Aynı ürünün katma değerinin arttırılmasına ve emeklerinin hak ettikleri karşılığını almaya ihtiyaçları var. Bingöl Üniversitesi olarak her zaman arıcılarımızın yanında olacağız. Biz, bu alanda yaptığımız her çalışmada arıcılarımız ile birlikte çalışmak istiyoruz. Eğer bir proje üreticiye değmiyorsa, sahada üreten insana faydası dokunmuyorsa o projenin bizim için kesinlikle anlamı olmayacaktır. Asıl hedefimiz üreticiye olumlu yönde dokunmak” dedi.

 

Ziraat Fakültesi konferans salonunda başlanan eğitim projesinin yürütücüsü Doç. Dr. Nevzat Esim, “Proje kapsamında birlikte çalışacağımız arıcılar birliğine üye arıcılardan 25 üreticiye bu yıl ana arı yetiştiriciliği eğitimi verilecek. Talep gelmesi durumunda bu eğitimler tekrarlanacak. Eğitim sonunda bakanlık onaylı sertifika verilecek. Geçen yıl 25 arıcıya eğitim vermiştik. Şu an da 25 arıcıya eğitim veriyoruz. Önümüzdeki yıl da yine 25 arıcıya bu eğitimleri vermeye devam edeceğiz. Toplamda da 75 arıcıya eğitim sonunda sertifika dağıtılacak. Amacımız proje kapsamında arıcıların ihtiyaçları olan ana arıları dışa bağımlı kalmadan kendilerinin üretmesini sağlamaktır” diye konuştu.

 

Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu hafta boyunca sürecek teorik derslerin ardından uygulamalı eğitimlerle devam edecek.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum