Advert
as

İHH’dan Bayram Öncesi Yardım

İHH’dan Bayram Öncesi Yardım

Ramazan Bayramı öncesi çalışmalarına hız veren İnsani Yardım Derneği (Solhan İHH), ihtiyaç sahibi 185 aileye gıda yardımı ile 140 yetim çocuğa giyim yardımında bulundu.

Solhan’da faaliyet göstermeye başladığından beri her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kurban eti dağıtan, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, yetimlere bayramlık elbiselerini alan Solhan İHH, bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeye devam etti.

 

Ramazan ayı çalışmaları kapsamında yardım faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç: “ Ramazan ayı gelmeden ihtiyaç sahiplerine gıda kolilerimizi ulaştırmaya çalıştık. Kumanya ve gıda dağıtımlarımızı Ramazandan önce ve Ramazan’ın 15’inden sonra olmak üzere iki aşamada gerçekleştirdik. Toplamda Solhan merkez ve köylerinde 185 Ramazan kumanyası dağıttık. Bununla birlikte her bayramdan önce gerçekleştirdiğimiz gibi yetim kardeşlerimize bayramlık kıyafet temininde bulunduk. Yetim kardeşlerimize veya ailelerine ulaştırdığımız bayram giyim kartlarıyla gönüllerince alışveriş yapma imkânı bulan kardeşlerimizin yüzlerini güldürmeye çalıştık. Böylece Solhan merkez ve köylerinde bulunan 140 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi kardeşimizin bayramlıklarını temin ettik.” diyen Tunç, sözlerini şöyle tamamladı:“Katkı sunan başta Solhan halkı olmak üzere farklı şehir ve ülkedeki hayırseverlerimize teşekkür ederiz. Özellikle DİTİP Hamburg Finkenwerder Osman Beyi Camisi görevlilerine, hocalarına, öğrencilerine Ramazan kumbaralarını yetim kardeşlerimiz yararına bizlere ulaştırdıkları ve kardeşlik bilincini diri tutup iyilik köprüleri kurdukları için teşekkürlerimizi sunarız. Cenabı Hak, bu uğurda çaba gösteren herkesten razı olsun.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum