Advert
as

“Alimin Kanını Akıtanlar, Hiçbir Zaman İflah Olmaz”

“Alimin Kanını Akıtanlar, Hiçbir Zaman İflah Olmaz”

Alimleri infaz etmeye hazırlanan Suudi rejimine tepki gösteren Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, âlimin kanını akıtanların, hiçbir zaman iflah olmadığını belirtti.

3 âlimi infaz etmeye hazırlanan Suudi rejimine tepkiler devam ediyor. Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, "Âlimin kanını akıtanlar hiçbir zaman iflah olmaz." dedi. 

Ramazan ayından sonra davetçi kimliği ile bilinen Selman Avde, Avd Karni ve Ali Ömeri adındaki 3 büyük âlimi idam etmeye hazırlanan Suudi rejimine tepki gösteren Çelik, "Bu konuda bütün Müslümanların, bütün STK'ların gereken tepkiyi vermeleri lazım. Hükümetimizden de bu manada uluslararası boyutta verilmesi gereken tepkiyi vermelerini özellikle istiyoruz." diyerek duyarlılık çağrısında bulundu.  

"Âlimler Allah'ın hükümleriyle topluma yön verirler" 

Çelik, "Âlimler, Peygamberlerin varisleridir." hadisini hatırlatarak, "Bir toplumda âlimlere ciddi manada ihtiyaç var. Tarihi süreç hep bunu göstermiştir. Allah'u Teâlâ bir topluma hayır murat ettiğinde o topluma âlim insanları, fakihleri nasip eder. O âlimler Allah'ın hükümleriyle ve faydalı olan noktalarda topluma yön verirler. Hem dünyevi hem de uhrevi yönleriyle." diye konuştu

 

"Kıyamet gününde Peygamberler, âlimler ve şehitler şefaatçi olacaklardır" 

Çelik, şunları söyledi; "Kıyamet gününde Peygamberler, âlimler ve şehitler şefaatçi olacaklardır. Allah bir topluma şer murat ettiğinde o toplumun âlimlerini o toplumdan alarak onları o nimetten mahrum bırakmasıyla olur. Biz her zaman âlimlere saygı duyduk ve bu saygımız hiçbir zaman eksilmeden son nefese kadar devam etmeli."

 

"Âlimler, doğru bildiklerini ifade etmekle mükelleftirler" 

Âlimlerin, doğru bildiklerini ifade etmekle mükellef olduklarını ifade eden Çelik, "Kişilerin arzu ve istekleri için değil, Allah'ın hükmü neyse, dini hükümleri ne ise ona göre ifadede bulunurlar." dedi. 

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Maalesef bu son dönemlerde şahit olduğumuz, duyduğumuz bu hadise bizi çok derinden üzmüştür. Suudi'de hep faydalı faaliyetleri ile bilinen 3 âlim hakkında Ramazan'dan sonra bir idam kararı söz konusu. Bu idam kararı, hakkaniyete dayanmayan Suudi yönetiminin keyfi uygulamalarıyla alakalı bir durum. Müslümanlar olarak bu ve benzeri hususlarda gereken hassasiyeti göstermemiz lazım."

 

"Bir alimin ölümü, alemin ölümüdür" 

Bir âlimin ölümü, âlemin ölümü olduğunu dile getiren Çelik, "Seçkin 3 âlimin Ramazan'dan sonra idamlarının gerçekleştirilmesi kararı, hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu manada tüm Müslümanları duyarlı olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"Âlimin kanını akıtanlar hiçbir zaman iflah olmaz" 

Çelik, son olarak sözlerini şöyle tamamladı: "Âlimin kanını akıtanlar hiçbir zaman iflah olmaz.  Biz Suudi yönetiminin bu kararını gözden geçirmesini ve zalimlerin isteği doğrultusunda verilen bu karardan bir an önce vazgeçmelerini talep ediyoruz. Bu sadece, o âlimler ile sınırlı olan bir durum değil, bütün ümmetin sorunudur. Bir şuna inanıyoruz ki; âlimlerin şehadeti, inşallah ümmetin uyanışına, dirilişine ve yeryüzünde yeniden güç ve kuvvet bulmalarına vesile olacaktır Bu konuda bütün Müslümanların, bütün STK'ların gereken tepkiyi vermeleri lazım. Hükümetimizden de bu manada uluslararası boyutta gereken tepkiyi vermelerini özellikle istiyoruz."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum