Advert
as

Solhan Devlet Hastanesinden Bir İlk Daha

Solhan Devlet Hastanesinden Bir İlk Daha

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İbrahim Anıl Kulaksız, ilk defa Devlet Hastanesinde Rahim Yumurtalık alma ameliyatı gerçekleştirdi.

Devlet Hastanesinde görevli Kadın ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İbrahim Anıl Kulaksız tarafından ilk defa Rahim yumurtalık alma ameliyatı yapılırken, operasyon geçiren hasta ise sağlığına kavuştu.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İbrahim Anıl Kulaksız,“Büyük aşama kaydettik. Daha önce Solhan'da başarılı olarak yapılmamış bir ameliyatı yaptık. İdarecilerimizin de ciddi çabalarıyla ısrarla istemiş olduğumuz setlerimiz ve ekipmanlarımız geldi. Uğraşlarımız sonucunda getirebildiğimiz setler ile ilk defa başarılı bir şekilde rahim yumurtalık alma ameliyatını Solhan'da gerçekleştirdik. Başarılı bir ameliyat oldu. Hastamız gayet iyi muhtemelen ameliyattan iki gün sonra taburcu ederiz diye düşünüyoruz.  Bu tarz yeniliklerin, bu tarz ameliyatların yapılması Solhan için çok önemli bence, çünkü ilçe hastanelerinde genellikle basit şeyler yapılır, geri kalan her şey sevk edilir tarzında düşünülür. Ama biz bu anlayışta değiliz. elimizden gelen şeyleri yapmak istiyoruz. Çünkü Bingöl merkezde de bu ameliyatlar çok fazla yapılmıyor. Bu hastaları Elazığ'a gönderiyorduk. Elazığ'a gönderdiğimiz hastaların ekonomik güçleri ne durumda bilemiyoruz. İşte yanında refakatçi gidiyor, kalacak oteli var mı? gibi yani sevk insanlar için zor oluyor gerçekten. Mümkün mertebe sevk etmeden hastaları Solhan Devlet Hastanesinde sağlığına kavuşturmaya çalışıyoruz.  Bu da kilometre teşkil ediyor, bizim için bu ameliyatı yapabilmek. Bundan sonra da gelen hastalarımız olursa artık setimiz var.  Ayrıca ameliyathane anestezi ekibimiz çok iyi, Anastezi Uz. Yaşar Bey ameliyathane hemşirelerimiz, teknisyenlerimiz, personelimiz ile birlikte gerçekten çok öz verili bir şekilde çalışıyoruz. Bu tarz başarılı ameliyatların olmasının arkasında aslında özverili ve ekip olarak uyumlu bir şekilde çalışmalar geliyor. Başta Başhekimiz Dr. Murat Döğer’e, ameliyathane Anestezi Uzm. Dr. Yaşar Cırdı, Ameliyathane Sorumlu Hemşiresi Çiğdem Coşkun, Anestezi Tekniker Hacer Koşan, Hemşire Songül Bulut, Personel Ahmet Bilen’e teşekkür ediyorum. Kadın doğum açısından Solhan'da daha önce hiç laparoskopik ameliyatı yapılmamıştı. O ameliyatlarda başladık onun dışında bazı ameliyatları yapabilecek durumdayız artık. İlk geldiğimizde kan ünitemiz yoktu, kan ünitemiz kuruldu. Dolayısıyla ameliyathanede yaptığımız ameliyatların sayısı her geçen gün artıyor, bu da sevkimizin her geçen gün azalması anlamına geliyor.  Şu anda baya bir aşama kaydettik, hastanedeki herkes çok uğraşıyor, bu ameliyatlarla halkımıza daha fazla hizmet vermeye devam edeceğiz. Teşekkür ederim.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum