Advert
as

‘Geleneksel 3. Bingöl Bilim Şenliği’ Düzenlendi

‘Geleneksel 3. Bingöl Bilim Şenliği’ Düzenlendi

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Bingöl TBMM Vakfı Fen Lisesi Spor Salonunda ‘Geleneksel 3. Bingöl Bilim Şenliği’ düzenlendi.

Bingöl TBMM Vakfı Fen Lisesi Spor Salonunda düzenlenen ‘Geleneksel 3. Bingöl Bilim Şenliği’ İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin’in açış ve selamlama konuşması ile başladı.

 

Daha sonra Vali Kadir Ekinci, İl Protokolü ile birlikte projelerin sergilendiği stantları tek tek ziyaret ederek öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Son derece keyifli sohbetlerin yaşandığı stant ziyaretlerinde öğrencilerimiz,  hazırladıkları birbirinden değerli ve farklı bilimsel projelerle çevre duyarlılığı, atıkların değerlendirilmesi, enerji dönüşümü gibi konularda toplumda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ifade ettiler.

 

Stant ziyaretleri sonrasında yaptığı değerlendirme konuşmasında Vali Kadir Ekinci ise şunları söyledi: “Öğrencilerimizin hayal güçleri ile teknolojiyi buluşturdukları, günümüzün ve yarınların sorunlarına bilimsel bilgi ile çözümler üretmeye çalıştıkları ‘Geleneksel 3. Bingöl Bilim Şenliği’ münasebetiyle bir aradayız. Güncel ve sosyal hayatta karşılığı olan sahici konularda bilimsel çalışmalar yapılmış. Öğrencilerimizin yaşadıkları zamana ve çevreye karşı gösterdikleri duyarlılıkları ifade eden birbirinden değerli projeler bizleri gururlandırdı. İnşallah öğrencilerimiz önümüzdeki zamanlarda daha büyük projeler ile ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa faydalı çalışmalar ile gururumuza gurur katacaklardır. Artık geleneksel hale gelen ‘Bingöl 3. Bilim Şenliği’ etkinliğinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi de bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum’ dedi.

 

“Geleneksel 3. Bingöl Bilim Şenliği”ne Vali Ekinci’nin yanı sıra Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Kurum Müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum