Advert
as

Umut Kervanı, Yüzlerce Aileye Umut Oldu

Umut Kervanı, Yüzlerce Aileye Umut Oldu

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

Türkiye’de yaptığı yardımlarla zengin ve fakir arasında hayır köprüsü vazifesi üstlenen Umut Kervanı, Ramazan ayında birçok hayırlı faaliyete imza attı. Umut Kervanı, yaptığı gıda ve giyim yardımlarıyla yüzlerce ailenin ihtiyacını karşıladı.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı), 2019 yılı Mayıs Ayına (Ramazan Ayına) ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, mazlum ve muhtaçların adeta umudu haline gelerek; yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül “Mayıs ayında 636 aileye 77 bin 543 TL değerinde ayni ve nakdi yardımını yaptık. 462 aileye 48 bin 730 TL değerinde gıda, 136 aileye 25 bin 240 TL nakdi, 27 aileye 2 bin 430 TL Kırmızı Et, 11 aileye bin 143 TL kahvaltılık bal yardımında bulunduk” dedi.

 “Veren El Olalım”

Yıl içerisinde 12 ay boyunca sürekli olarak tespit edilen mağdur ailelere ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Gönül,  “Malından mülkünden fakirlere ve yoksullara yardım etmek ihsandır. Bizler Bingöl Umut Kervanı Derneği çalışanları üyeleri ve gönüllü üyelerimiz ile teşriki mesai yaparak Mübarek Ramazan ayına hazırlıklarımıza başladık. Gelen yardımlar oranında ihtiyaç sahibi ailelere yardımları ulaştırdık. Bizler elimizden geldikçe hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ile tespit ettiğimiz fakir, mağdur, dul, yetim ve muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. İnanıyoruz ki bu gemide kaptanıyla, tayfasıyla hepimiz bu gemiyi sağlıklı ve huzurlu olarak karaya oturtma çabasındayız. Bunun için sadece Ramazan ayında değil, üç aylarda değil, yılın on iki ayında Peygamber (s.a.v)’i bir ahlak olan muhtaç insanlara yardım edinmeyi kendimize ve ailemize veren el olmayı her daim telkin etmeliyiz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum